Årets arbetsterapeutstudent 2021

Med vår årliga utmärkelse "Årets arbetsterapeut" och "Årets arbetsterapeutstudent" lyfter vi fram medlemmar som vi tycker har utmärkt sig särskilt på sistone när det gäller att visa värdet av arbetsterapi. Sista dag för nominering 2021 var den 18 juni och vinnaren kommer att tillkännages på Arbetsterapins dag den 27 oktober.

Inspireras av Therese, Isidora och Jennifer

Utmärkelsen Årets arbetsterapeut och student

Arbetsterapeuter gör fantastiska saker på jobbet och får vardagen att funka för människor varje dag och våra studentmedlemmar genomför fina projekt under grundutbildningen – det måste fler få veta!

Pris och utdelning

Utöver äran belönas vinnaren/vinnarna i kategorin student med 5 000 kronor (i en grupp delar deltagarna på summan), diplom och blommor. Tillkännagivandet sker under högtidliga former på ett frukostwebbinarium på Arbetsterapins dag den 27 oktober där vinnarna får ta emot priset av förbundsordförande Ida Kåhlin . Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Sponsor för utmärkelsen 2021 är Permobil. 

Kriterier för nominering 2021

En student kan nominera sig själv eller en medstuderande och handledare eller lärare kan nominera en student eller flera studenter om det är fråga om ett grupparbete.

  • Den/de nominerade måste vara medlem/medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter.
  • En grupp där någon/några inte är medlemmar kan nomineras, men det är endast förbundets medlemmar som får ta emot utmärkelsen.
  • De insatser som nomineras för utmärkelsen ska ha godkänts/utförts från januari 2020 till juni 2021.

Exempel för nominering 2021

Utmärkelsen kommer att delas ut till den student, eller studenter, som under grundutbildningen utmärkt sig särskilt och visat värdet av arbetsterapi och därmed bidragit till professionens utveckling, i till exempel:

  • Sitt examensarbete
  • En uppgift eller förbättringsarbete under exempelvis VFU eller utlandsstudier
  • Ett opinionsbildande arbete

Ovanstående är bara exempel. Även andra insatser som visar värdet av arbetsterapi kan nomineras.