Lön & karriär

En bunt med svenska sedlar

Har du rätt lön?

Arbetsterapeuters löner är självklart en av våra viktigaste frågor. För att förändra löneläget krävs hårt arbete på många olika plan. Som stöd till medlemmar erbjuder vi lönestatistik och lönecoachning med lokala och centrala ombudsmän. Vi driver också ett omfattande opinionsbildningsarbete på lokala arbetsplatser såväl som på nationell nivå.

Arbetsmiljö

Sveriges Arbetsterapeuter säger nej till ohälsosamma arbetsplatser och ja till ett hållbart arbetsliv. Vi har infört uppdraget arbetsmiljöstrateg i våra kretsar och tagit fram ställningstagandet "Ett hållbart arbetsliv", för att inspirera, vägleda och underlätta arbetet med arbetsmiljöfrågor för våra medlemmar. Vi erbjuder även en workshop på temat.

Utbildning och karriär

Vill du vidareutveckla din kompetens? Som medlem i Sveriges Arbetsterapeuter kan du gå kurser både inom professionen och det fackliga och delta på Arbetsterapiforum till medlemspris. Läs också om arbetsterapeuters akademiska fortbildning, förbundets specialistutbildning och varför du som arbetsterapeut är särskilt lämpad för att vara chef.

Ung man som ler in i kameran

Anställning

Vi får många frågor från medlemmar som rör anställningen. På de här sidorna har vi samlat information om vad som gäller och vad man ska tänka på i olika skeden. Behöver du mer information och stöd är du som medlem alltid välkommen att kontakta våra centrala ombudsmän.

En hand som skriver

Dina rättigheter när livet förändras

Ibland behöver man få veta vad som gäller. Ett av vårt viktigaste uppdrag är att stötta dig som medlem när du vill veta vilka rättigheter du har eller om du och chefen har olika uppfattningar om lagar och regler.

Företagare

Sveriges Arbetsterapeuter uppmuntrar till eget företagande, vi vill att arbetsterapeuter tar plats och syns med sin kompetens! Att starta eget är en utmaning – här samlar vi bra länkar för dig som går i tankar om att starta eget eller som redan är i gång med ditt företag.

Stipendier

Via Sveriges Arbetsterapeuter kan du söka stipendier via förbundets stipendiefond och arbetsterapeuter och arbetsterapeutstudenter i andra länder kan söka Inga-Britt Lindström Grant Award.

Gå med du också!

Bli medlem