Fackliga kurser

 • Facklig grundkurs
  Kursen är till för dig som är förtroendevald inom kommun och region och som saknar tidigare facklig utbildning. Du kan vara ny i rollen som lokal ombudsman (LOM) på kretsnivå för region eller kommun eller ha ett lokalt uppdrag som lokalt ombud eller skyddsombud. Våra centrala ombudsmän är föreläsare och går igenom samverkan, löneöversyn, arbetsmiljö samt de viktigaste kollektivavtalen. Facklig grundkurs är en distansutbildning.
 • Facklig fortsättningskurs
  Kursen vänder sig till fackligt förtroendevalda som har gått facklig grundkurs eller som har varit fackligt förtroendevald under lång tid. Kursen förutsätter grundkunskap i vad det innebär att vara fackligt förtroendevald och att företräda medlemmar i förhandlingar, samverkan och överläggningar.
 • Dags för yrkeslivet
  Onlinekurs med självstudier. Här får du tips om hur du skriver en bra jobbansökan, lägger upp ditt CV och vilka spelregler som gäller på arbetsmarknaden. Kursen lämpar sig även väl för dig som är ny på arbetsmarknaden och vill ta nästa steg vidare i yrkeslivet.
  Endast för medlemmar.
 • Ett hållbart arbetsliv
  Workshopen Ett hållbart arbetsliv är till för dig som är fackligt förtroendevald och vill börja prata om arbetsmiljö i din krets eller på din arbetsplats.
 • Luncha med facket, anmälan och program (inloggning)
  Alla medlemmar är varmt välkomna att delta på våra fackliga webbinarier.
  Varje webbinarie har ett eget tema och du får möjlighet att ställa frågor direkt till en ombudsman.