Årets arbetsterapeut

Med utmärkelsen Årets arbetsterapeut och arbetsterapeutstudent lyfter vi fram medlemmar som har utmärkt sig särskilt när det gäller att visa värdet av arbetsterapi. Nomineringen för 2024 års utmärkelse stängde den 14 juni.

Varför en utmärkelse?

Nominering

Nomineringen för årets utmärkelse stängde den 14 juni.

Kriterier för nominering

  • Du kan nominera dig själv eller din kollega, och chefer kan nominera en anställd. Även grupper av arbetsterapeuter kan nomineras. Om du nominerar dig själv ber vi dig att ange en referensperson.
  • Den/de nominerade måste vara medlem/medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter.
  • En grupp där någon/några inte är arbetsterapeuter eller medlemmar kan nomineras, men det är endast arbetsterapeuterna och förbundets medlemmar som tar emot utmärkelsen.
  • Arbetet som nomineras ska vara aktuellt, det vill säga ha utförts under de senaste tre åren.

Exempel för nominering

Att visa värdet av arbetsterapi kan vara olika saker, stora som små, kvalitativa och kvantitativa. En liten insats kan få stor effekt. Det skulle exempelvis kunna handla om att den nominerade har:

Pris och utdelning

Utöver äran belönas vinnaren/vinnarna i kategorin yrkesverksam med 10 000 kronor (i en grupp delar deltagarna på summan), diplom och blommor. Tillkännagivandet sker under högtidliga former på ett frukostwebbinarium i anslutning till Arbetsterapins dag den 27 oktober där vinnarna presenteras av förbundsordförande Ida Kåhlin. I år infaller den 27 oktober på en söndag så webbinariet kommer att ske på torsdagen samma vecka, den 24 oktober. Save the date!

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Inspireras av tidigare års vinnare

Catrin Knutsson, Dalby vårdcentral, blev Årets arbetsterapeut 2023. Här kan du läsa om och inspireras av alla tidigare års vinnare.