Catrin Knutsson
På förbundets frukostseminarium på Arbetsterapins dag tillkännagavs att Catrin Knutsson till Årets arbetsterapeut 2023. Foto: André de Loisted

Årets arbetsterapeut

Med utmärkelsen Årets arbetsterapeut och arbetsterapeutstudent lyfter vi fram medlemmar som har utmärkt sig särskilt när det gäller att visa värdet av arbetsterapi. Årets arbetsterapeut 2023 är Catrin Knutsson, Dalby vårdcentral.

Vinnare 2023: Catrin Knutsson

förbundets frukostwebbinarium på Arbetsterapins dag den 27 oktober fick Catrin Knutsson utmärkelsen Årets arbetsterapeut 2023. Juryns motivering löd:

Utmärkelsen Årets arbetsterapeut 2023 tilldelas arbetsterapeuten Catrin Knutsson, Dalby vårdcentral, som på ett systematiskt sätt utvecklat arbetsterapin inom primärvården i Skåne.

Utmärkelsen Årets arbetsterapeut och student

Med utmärkelsen Årets arbetsterapeut och arbetsterapeutstudent lyfter vi fram medlemmar som har utmärkt sig särskilt när det gäller att visa värdet av arbetsterapi. Arbetsterapeuter gör fantastiska saker på jobbet och får vardagen att funka för människor varje dag och våra studentmedlemmar genomför fina projekt under grundutbildningen – det måste fler få veta!

Varför en utmärkelse?

Pris och utdelning

Utöver äran belönas vinnaren/vinnarna i kategorin yrkesverksam med 10 000 kronor (i en grupp delar deltagarna på summan), diplom och blommor. Tillkännagivandet sker under högtidliga former på ett frukostwebbinarium på Arbetsterapins dag den 27 oktober där vinnarna presenteras av förbundsordförande Ida Kåhlin. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Nominering

Nomineringsperioden för 2024 års utmärkelse öppnar under våren.

Kriterier för nominering

  • Du kan nominera dig själv eller din kollega, och chefer kan nominera en anställd. Även grupper av arbetsterapeuter kan nomineras.
  • Den/de nominerade måste vara medlem/medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter.
  • En grupp där någon/några inte är arbetsterapeuter eller medlemmar kan nomineras, men det är endast arbetsterapeuterna och förbundets medlemmar som tar emot utmärkelsen.
  • Arbetet som nomineras ska vara aktuellt, det vill säga ha utförts under de senaste tre åren.

Exempel för nominering

Att visa värdet av arbetsterapi kan vara olika saker, stora som små, kvalitativa och kvantitativa. En liten insats kan få stor effekt. Det skulle exempelvis kunna handla om att den nominerade har:

Tidigare vinnare av utmärkelsen

Inspireras av de yrkesverksamma och studenter som vunnit utmärkelsen tidigare år.