Årets arbetsterapeut

Med utmärkelsen Årets arbetsterapeut och arbetsterapeutstudent lyfter vi fram medlemmar som har utmärkt sig särskilt när det gäller att visa värdet av arbetsterapi. Nomineringsperioden 2024 pågår mellan den 28 mars och den 14 juni. Vem vill du nominera i år?

Varför en utmärkelse?

Nominering

Nomineringsperioden för 2024 års utmärkelse öppnar den 28 mars.

Kriterier för nominering

  • Du kan nominera dig själv eller din kollega, och chefer kan nominera en anställd. Även grupper av arbetsterapeuter kan nomineras. Om du nominerar dig själv ber vi dig att ange en referensperson.
  • Den/de nominerade måste vara medlem/medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter.
  • En grupp där någon/några inte är arbetsterapeuter eller medlemmar kan nomineras, men det är endast arbetsterapeuterna och förbundets medlemmar som tar emot utmärkelsen.
  • Arbetet som nomineras ska vara aktuellt, det vill säga ha utförts under de senaste tre åren.

Exempel för nominering

Att visa värdet av arbetsterapi kan vara olika saker, stora som små, kvalitativa och kvantitativa. En liten insats kan få stor effekt. Det skulle exempelvis kunna handla om att den nominerade har:

Pris och utdelning

Utöver äran belönas vinnaren/vinnarna i kategorin yrkesverksam med 10 000 kronor (i en grupp delar deltagarna på summan), diplom och blommor. Tillkännagivandet sker under högtidliga former på ett frukostwebbinarium i anslutning till Arbetsterapins dag den 27 oktober där vinnarna presenteras av förbundsordförande Ida Kåhlin. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Inspireras av tidigare års vinnare

Catrin Knutsson, Dalby vårdcentral, blev Årets arbetsterapeut 2023. Här kan du läsa om och inspireras av alla tidigare års vinnare.