Arbetsterapins dag 2023

Den 27 oktober varje år är det Arbetsterapins dag och World Occupational Therapy Day. Vi inledde i vanlig ordning dagen med ett frukostwebbinarium, i år på temat "Arbetsterapeutens digitala kompetens, en resurs för digital inkludering i den nära vården". Du som inte hade möjlighet att följa oss live kan se webbinariet i efterhand.

Frukostwebbinarium om digital kompetens

Spola fram till 2:30, då startar webbinariet.

Fridas tackhälsning

Hólmfríður Ásbjarnardóttirs, Årets arbetsterapeutstudent 2023, tackhälsning, som vi av tekniska skäl tyvärr inte kunde dela live under webbinariet.

Det här handlar webbinarium om

Arbetsterapins dag och World OT Day

Den 27 oktober varje år är det Arbetsterapins dag och World Occupational Therapy Day. Det är dagen då arbetsterapeuter världen över samlas kring professionen och gör olika aktiviteter i syfte att stärka gemenskapen och uppmärksamma värdet av arbetsterapi.

Aktiviteter – fira dagen!

Passa på att göra något kul på din arbetsplats eller på en medlemsträff som kretsen bjuder in till. Ät tårta, ordna med digital fika och dela erfarenheter – stort som smått, dina/era behov och förutsättningar styr.

Medlemsträffar

Många kretsar och studentorganisationer brukar ordna inspirerande medlemsträffar för att uppmärksamma Arbetsterapins dag. Särskild information med stöd och tips för både fysiska och digitala träffar har skickats till krets- och studentstyrelserna. Håll utkik efter en inbjudan eller hör av dig direkt till din kretsordförande respektive lokala studentstyrelse om var det planeras någon central aktivitet i din krets eller på din utbildningsort.

Material för utskrift

Förbundet vill verka för en hållbar utveckling, både miljömässigt och ekonomiskt. Därför erbjuds utskriftsanpassade filer som enkelt går att skriva ut på en vanlig skrivare istället för trycksaker och frakt. Gå till webbutiken och välj kategorin Om arbetsterapi. Här hittar du affischer, informationsblad och broschyrer som passar bra för att informera om yrket för de som behöver veta mer.

Vårt medlemsvärvande material går både att beställa och ladda ner. Välj kategorin Medlemsvärvning i webbutiken så hittar du materialet.

2023World OT Day

 WFOT:s webbplats finns kampanjmaterial att ladda ner för 2023. Temat och materialet kan användas året runt för att uppmärksamma vikten och värdet av arbetsterapi.

Årets tema är Unity through community.