Inloggning
Du behöver inget användarkonto för att se information om vårt kursutbud. Klicka bara på Kurskatalog uppe i högra hörnet på startsidan.
När du anmäler dig till en kurs för första gången kommer du att få skapa ett användarkonto samtidigt som du fyller i din anmälan. Din mejladress blir ditt användarnamn och du väljer själv ett lösenord. Nästa gång du vill anmäla dig till en kurs, eller se de kurser du redan är anmäld till, loggar du in från startsidan med de inloggningsuppgifter du valt.
Har du glömt ditt lösenord får du det enkelt på nytt om du klickar på "Glömt ditt lösenord" på kursplattformens startsida och fyller i din mejladress.
Titta gärna i din skräppost om du inte får något mejl i din vanliga brevkorg.
Om du inte vet du vilken mejladress du har registrerad eller om det inte kommer något mejl, hör av dig till kurser@arbetsterapeuterna.se.
Kurser
Ha Koll!
Frågorna är besvarade av kursledarna Gunnel Janeslätt och Marie Donlau som även varit med att översätta och bearbeta den svenska versionen.
Det finns egentligen inget antal gruppmedlemmar som är ”bäst”. Det handlar om individernas möjlighet att delge varandra, ”orka” vara i grupp. Inom öppenvården behöver man ibland bjuda in några extra personer på grund av sena avhopp. En grupp på cirka sex personer kan vara optimalt, men det är du som gruppledare som får ta beslutet, det går bra med färre och fler deltagare.
Ha Koll är från början utvecklat för personer inom slutenvården. Suzanne White, upphovspersonen bakom metoden, arbetade med personer som var inneliggande inom psykiatri, även för missbruk.
Det finns i dag ingen studie för hur personer med specifikt psykos har nytta av den här interventionen.
Vi har mycket goda erfarenheter av materialet så här långt, forskning pågår! Genom att utbilda arbetsterapeuter inom olika områden som provar materialet kan vi tillsammans fortsätta att utveckla vår metodik för att ge stöd inom tidshantering.
Övrigt
I kurskatalogen finns alla kurser som vi som förbund centralt anordnar. I webbkalendariet hittar du också kortfattad information om när och var dessa kurser äger rum, med länk till kursplattformen för mer information och anmälan. Webbkalendariet innehåller även lokala aktiviteter, externa konferenser som vi vill tipsa om samt information om när styrelsen och våra grupper och råd sammanträder med mera.
Vill du bara veta vilka kurser som är aktuella för tillfället så hittar du dem här.