Lön och anställning

Aktuellt

Här får du en snabb koll på vad förbundet arbetar med just nu inom lön och anställning.

Arbetsmiljö

Vi bryr oss om hur du har det på jobbet – därför är arbetsmiljöfrågan en av förbundets mest prioriterade områden. En bra arbetsmiljö är en förutsättning för hälsa, trygghet och trivsel i arbetet, inte minst i tider av pandemi.

En bunt med svenska sedlar

Kraftsamling: Rätt lön!

Arbetsterapeuters löner är självklart en av våra viktigaste frågor. Under lång tid har vi kunnat se hur kvinnodominerade grupper i välfärden haft alldeles för låga löner och för dåliga möjligheter till löneutveckling. Det ligger i samhällets intresse att man utbildar sig och upprätthåller välfärden. Detta ska löna sig! Nu ser vi till att samordna oss för att driva upp löneläget för förbundets medlemmar.

Medlemmen Paula Malinen. Foto: Jonas Malmström

Engagera dig fackligt

Vill du göra skillnad på din arbetsplats? Som facklig företrädare får du ökad insyn i vad som händer på arbetsplatsen och ett brett nätverk. Du får insyn i organisationen och du kan påverka i olika förändringsprocesser.

En hand som skriver

Villkor

Ibland behöver man få veta vad som gäller. Ett av vårt viktigaste uppdrag är att stötta dig som medlem när du vill veta vilka rättigheter du har eller om du och chefen har olika uppfattningar om lagar och regler.

Medlemmarna Mathilda Byqvist, Charlotta Mårtensson, Ermina Hibic, Malin Brännare, Feri Goudarzi och Therese Blomberg i möte. Foto: Jonas Malmström

Kollektivavtal

Många tar förmåner och goda villkor på arbetet för givet. Men faktum är att många av de förmåner och villkor som du har, beror på att din arbetsgivare har tecknat kollektivavtal. Det allra flesta arbetsterapeuter arbetar på en arbetsplats som omfattas av ett kollektivavtal.

En bild som illustrerar olika karriärval. Illustration: Christina Andersson

Karriär

Vad vill du jobba med? Det valet är inte gjort för att du har utbildat dig till arbetsterapeut. Kanske är du fortfarande osäker? Kanske ändrar du dig mitt i livet och vill hitta ett nytt sätt att använda din arbetsterapeutiska kompetens?

Gå med du också!

Bli medlem