Östergötland

Välkommen till Östergötlands lokala sida! Här finner du information, aktuella aktiviteter och kontaktuppgifter till Östgötakretsen. Hör gärna av er med era tankar, funderingar och eventuella förslag.

Välkommen på årsmöte!

Då var det dags för årsmöte i Östgötakretsen, tisdag den 25 maj kl. 18:00, som även denna gång sker digitalt

Inbjuden gäst är Raul Holmgren central ombudsman som kommer att prata på temat Löneprocessen.

På dagordningen står annars sedvanliga årsmöteshandlingar. Motioner ska var styrelsen tillhanda senast tisdagen den 11 maj.

Vi söker även dig som skulle vara intresserad av att sitta med i styrelsen eller har intresse av ett förtroendeuppdrag. Till exempel söker vi en arbetsmiljöstrateg och revisor till kommande mandatperiod. Du är mer än välkommen att kontakta valberedningen om du vill ha mer information om uppdragen, kontaktuppgifter ser du nedan.

Du som vill delta på årsmötet önskar vi få din anmälan senast fredagen den 21 maj och med den e-postadress du vill bli uppkopplad till.

Anmälan och motioner skickas till anita.utterstrom@liu.se.

Glöm inte att det under hösten 2021 även är fullmäktige som i år blir digitalt och hålls den 19–20 november.

Var med och påverka genom att skicka in motioner för Sveriges Arbetsterapeuters framtid! Läs om hur du går tillväga.

Valberedningen:

Välkomna önskar Östgötakretsens styrelse!

Anmäl dig till kretsens digitala lunchföreläsningar

Under våren 2021 kommer Östgötakretsen att arrangera tre webbinarier för dig som är medlem i Sveriges Arbetsterapeuter. Dessa webbinarier avser att lyfta ämnen som rör de flesta av oss arbetsterapeuter i länet oavsett yrkesroll samt inspirera och bidra till kompetensutveckling. Föredragen är på cirka 20–30 minuter och kommer att sändas på torsdagar mellan kl. 12:10–12:50.

Nu är det dags att anmäla dig! På denna länk (länken tar dig till en enkät) ber vi dig lämna en intresseanmälan till vilka seminarium du är intresserad av att delta på. Din anmälan är anonym och är inte bindande.

Datum och program för vårens webbinarier

  • Arbetsmiljö med Raul Holmgren, central ombudsman Sveriges Arbetsterapeuter (11 mars)
  • Aktivitetsbalans genom livet med Louise Karlsson, leg. arbetsterapeut, doktorand och föreläsare (15 april)
  • Etiskt problematiska situationer inom arbetsterapi med Ann-Charlotte Kassberg. Ordförande i etiska rådet Sveriges Arbetsterapeuter, ledamot av förbundsstyrelsen Sveriges Arbetsterapeuter (6 maj)

Länkar för att ansluta till föreläsningarna har mejlats ut. Ingen specifik inbjudan kommer att skickas, varav vi ber er själva att lägga in tiden i er kalender. Men vi kommer skicka ut en påminnelse inför varje webbinarium där ni får länken på nytt.

Har ni några frågor inför föreläsningarna är det bara att ni kontaktar oss i styrelsen.

Ha en bra dag!

Östgötakretsens styrelse genom
Arbetsmiljöstrateg Carina Faxén, Rehabkoordinator Region Östergötland, carina.faxen@regionostergotland.se och professionsstrateg Mika Levin-Smeds, MAR Norrköpings kommun, mika.levin-smeds@norrkoping.se

Vill du bli fackligt ombud på din arbetsplats?

Är du intresserad till att engagera dig på din arbetsplats? Du kan till exempel ta uppdrag som skyddsombud. Som skyddsombud har du en central roll i det systematiska arbetsmiljöarbetet och har enligt arbetsmiljölagen en rad befogenheter till att påverka arbetsmiljön på just din arbetsplats. Kontakta då gärna oss i kretsen så hjälper vi dig med dina frågor.

Har du lönefrågor?

Vill du veta mer om löneläget för arbetsterapeuter eller behöver du hjälp i förhandlingsfrågor? Då kan du alltid vända dig till ditt lokala ombud.

Protokoll på "Min sida"

Min sida hittar du kretsarnas mötesprotokoll, verksamhetsberättelser, verksamhetsplaner och andra mötesdokument som av GDPR-skäl behöver ligga bakom lås. 

Om kretsen

Östgötakretsen består av medlemmar verksamma inom region, myndighet och länets 13 kommuner. Vi arbetar inom olika verksamheter så som sluten-, öppen- och primärvård, psykiatri, habilitering, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, privata utförare, daglig verksamhet LSS, elevhälsa, hemsjukvård och särskilda boenden.

Styrelsen träffas cirka 6 gånger på år. Som medlem i Sveriges Arbetsterapeuter är du alltid välkommen till styrelsemöten, kontakta bara ordförande för tid och plats för nästa möte. Kallelse till årsmöte eller kretsmöte inför till exempel fullmäktige skickas ut till alla medlemmar. Håll dina uppgifter uppdaterade på Min sida så att får du våra inbjudningar och senaste nytt från Sveriges Arbetsterapeuter. Sedan april har du möjlighet att logga in med BankID.

Kontaktuppgifter

Ta gärna kontakt med oss i Östgötakretsen om du har tips som du vill sprida till dina arbetsterapeutkollegor i Östergötland eller om du har några funderingar kring arbetet i styrelsen. Vi har som mål att inom en vecka svara på era mejl. 

Anita Utterström
Kretsordförande
Lokal ombudsman region
anita.utterstrom@liu.se 
0736569213

Marie Petersén Fredriksson
Lokal ombudsman kommun
marie.petersenfredriksson@mjolby.se 
014285696

Carina Faxen
Arbetsmiljöstrateg
carina.faxen@gmail.com

Mika Levin Smeds
Professionsstrateg
mika.levin-smeds@norrkoping.se 

Gå med du också!

Bli medlem