Norrbotten

Välkommen till Norrbottenkretsens lokala sida!

Middag och mingel i Piteå

Middag på delkretsmöte i Piteå

14 stycken medlemmar samlades den 24 oktober hos Maria Lundgren, delkretsansvarig tillika arbetsmiljöstrateg i Norrbotten, för att fira Arbetsterapins dag tillsammans. Man tittade på förbundets film med Ida Kåhlin där hon pratar om förbundets vision och strategier, minglade och åt middag.

– Vi tryckte på att det viktigaste av allt var att vi träffades för att få möjlighet till att presentera våra fackliga uppdrag samt för att samtala om vår nutid och framtid, säger Maria. Vi konstaterade att vi finns representerade inom många olika arenor och att det visar bredden på vår kompetens.

Kretsstyrelsen informerade om att den arbetar för att det ska anställas arbetsterapeuter inom BUP. Medlemmarna var rörande överens om att det borde vara självklart att en arbetsterapeut ska ingå i elevhälsoteamen på skolorna och detta diskuterades det mycket kring.

– För att summera hade vi en mycket trevlig eftermiddag och kväll. Upplägget uppskattades av medlemmarna och det var trevligt att kunna träffas hemma hos någon, avslutar Maria.

Diskussioner om arbetsmiljö i Gällivare

Den 24 oktober bjöd Norrbottenskretsen in till ett delkretsmöte i Gällivare för att fira Arbetsterapins dag tillsammans. 12 medlemmar slöt upp, varav 7 från regionen och 5 från kommunen. Förbundet bjöd på tilltugg och kaffe med dopp.

Under mötet visades först förbundets film med Ida Kåhlin där hon berättar om förbundets strategier och vision. Därefter fick alla möjlighet att berätta om sin arbetssituation och om sitt fackliga arbete och engagemang. Det blev mycket diskussioner kring allas respektive arbetsmiljöer och om ledarskap. Även helgtjänstgöring kom upp samt faktumet att det är svårt att tillsätta tjänster med behöriga arbetsterapeuter just nu.

– Det var trevligt att träffa kollegor och sitta och prata om våra olika arbetssituationer. Behovet att få träffa kollegor i olika verksamheter behövs, säger Kerstin Samuelsson, ledamot i kretsstyrelsen och initiativtagare till mötet. 

Artikel om arbete vid storhelger

Vid årsmötet önskades information om vad som gäller vid arbete under storhelger. I Arbetsterapeuten nr 4 2019 kan du läsa om det.

Intresserad av att engagera dig fackligt?

Kontakta Ida-Maria Barcheus, se kontaktuppgifter nedan. 

Allmänt

Kretsen består geografiskt av Norrbotten och Lappland fördelat på 14 kommuner.

Kontaktuppgifter

Ida-Maria Barcheus
Kretsordförande
ida-maria.barcheus@norrbotten.se

Marie Pettersson
Lokal ombudsman region
marie.pettersson@norrbotten.se

Anna Häggström
Ledamot Kalix delkrets
anna.haggstrom@norrbotten.se

Sara Sandin
Suppleant Kalix delkrets
sara.sandin@kalix.se 

Maria Lundgren
Ledamot Piteå delkrets
Arbetsmiljöstrateg
maria.k.lundgren@norrbotten.se

Agneta Åkerström
Suppleant Piteå delkrets
agneta.akerstrom@alvsbyn.se

Kerstin Samuelsson
Ledamot Gällivare delkrets
kerstin.samuelsson@gallivare.se

Eva Markinhuhta
Suppleant Gällivare delkrets
eva.markinhuhta@norrbotten.se

Linnéa Englund
Ledamot Luleå-Boden delkrets
linnea.englund@norrbotten.se

Veronica Säthergren
Suppleant Luleå-Boden delkrets
veronica.sathergren@soc.lulea.se

Vakant
Ledamot Kiruna 

Alexandra Olofsson
Professionsstrateg
alexandra.olofsson@ltu.se  

Gå med du också!

Bli medlem