Pride – för rätten att vara sig själv

Sveriges Arbetsterapeuter deltar varje år i Pridearrangemang för att stödja hbtqi-frågor och allas rätt att älska den de vill och vara den de är: på jobbet, under studietiden, i behandlingsrummet, överallt och hela tiden. Fira Pride du också!

Fira Pride där du bor...

Vi uppmuntrar alla stolta arbetsterapeuter att uppmärksamma Pride i hela landet. Håll dig uppdaterad om när Pride firas på din ort  med QX Pridekalender och hör av dig till förbundets Prideansvarig Hanna Svensson för stöd och material.

…och med oss i Stockholm

Tillsammans lyfter vi vår banderoll för att tåga i den färgsprakande Prideparaden 5 augusti. Alla medlemmar som föranmäler sig får vår superfina Pride-tshirt. Vänner och familj är varmt välkomna. Läs mer om deltagandet i Stockholms Prideparad och anmäl dig till Hanna Svensson.

Stolta arbetsterapeuter!

Vår förbundsordförande Ida Kåhlin i ett tal till arbetsterapeuter och arbetsterapeutstudenter i Norrköping som firade Pride i maj 2022: 

"För oss arbetsterapeuter är det här viktiga frågor. Vi vet att människors vardagliga fungerande och känsla av delaktighet påverkas stort av de normer och maktstrukturer som finns i vårt samhälle. Här måste vi som yrkeskår visa framfötterna och förhålla oss kritiska. Vi får inte låta våra egna värderingar påverka vårt bemötande. Ställ alltid öppna frågor, använd det pronomen eller namn som personen själv använder om sig själv eller sin partner och be om ursäkt om du råkar säga fel. Skaffa kunskap du märker att du saknar."

"Likt färgerna i Prideflaggan är vi alla unika och perfekta som vi är och alla personer som träffar en arbetsterapeut ska känna sig trygga med att bli bemötta med respekt för sitt unika människovärde. Där gör ni arbetsterapeuter ett viktigt jobb varje dag."