Pride – för rätten att vara sig själv

Sveriges Arbetsterapeuter deltar varje år i Pridearrangemang för att stödja hbtqi-personer och allas rätt att vara den de är och älska vem de vill: på jobbet, under studietiden och i behandlingsrummet! Överallt och hela tiden. Delta i Pride du också!

För Sveriges Arbetsterapeuter är det en självklarhet att stå upp för hbtqi-personers rättigheter. Kompetens, kunskap och ansvar ska löna sig för alla, oavsett kön, sexualitet och identitet. Alla har rätt att ha en god arbetsmiljö och att få vara sig själva på jobbet.

Fira Pride där du bor

Förbundet uppmuntrar alla stolta arbetsterapeuter att uppmärksamma Pride. Kretsar och medlemmar har möjlighet att beställa material från förbundet för att delta i Pride i hela landet.

Håll dig uppdaterad om när Pride firas på din ort med QX Pridekalender och hör av dig till förbundets Prideansvarig Hanna Svensson för information och material. Gör din beställning senast två veckor inför ditt lokala Prideevenemang eller senast 28 juni

... och med oss i Stockholm

Alla ni som befinner er i Stockholm 3 augusti bjuder vi in att tåga tillsammans med oss i den färgsprakande Prideparaden genom Stockholm. Läs mer i kalendariet och anmäl dig.

Vi finns också på plats i Pride Park 31 juli - 3 augusti. Du hittar oss i Sacos tält. Kom förbi och prata om hur vi kan vara din partner på jobbet!

Stolta arbetsterapeuter!

Förbundsordförande Ida Kåhlin i ett tal till arbetsterapeuter och arbetsterapeutstudenter under Pride i Norrköping: 

"För oss arbetsterapeuter är det här viktiga frågor. Vi vet att människors vardagliga fungerande och känsla av delaktighet påverkas stort av de normer och maktstrukturer som finns i vårt samhälle. Här måste vi som yrkeskår visa framfötterna och förhålla oss kritiska. Vi får inte låta våra egna värderingar påverka vårt bemötande. Ställ alltid öppna frågor, använd det pronomen eller namn som personen själv använder om sig själv eller sin partner och be om ursäkt om du råkar säga fel. Skaffa kunskap du märker att du saknar."

"Likt färgerna i Prideflaggan är vi alla unika och perfekta som vi är och alla personer som träffar en arbetsterapeut ska känna sig trygga med att bli bemötta med respekt för sitt unika människovärde. Där gör ni arbetsterapeuter ett viktigt jobb varje dag."