Förbundsordförande Ida Kåhlin i 2019 års Prideparad genom Stockholm.
Förbundsordförande Ida Kåhlin i 2019 års Prideparad genom Stockholm.

Fira Pride med förbundet!

I år blir flera Pridefiranden inte som de har varit tidigare på grund av coronapandemin. Men förbundet hoppas att Pride ändå kommer att firas runtom i landet – om inte fysiskt, så digitalt. Det är viktigt för oss att få demonstrera att vi står för allas rätt att älska och vara den de vill, även på jobbet och under studietiden!

Nyligen kom informationen om att Stockholm Pride 2020 ställer om och blir Stockholm Pride Summer Stream. En digital festival med livesändningar, seminarier, artister, ett digitalt parad-event, och nedslag från olika aktiviteter runt om i stan. Denna digitala festival kommer att pågå mellan fredag 31 juli till söndag 2 augusti.

För de som vill börja sitt Pridefirande tidigare, och fira på en internationell nivå, kan vi även tipsa om Global Pride 2020. Det är ett samarbete mellan flera stora Prideorganisationer runtom i världen som tillsammans skapat denna digitala festival som går av stapeln lördag den 27 juni.

Vissa orter i landet har ännu inte beslutat om de kommer att genomföra ett fysiskt firande av Pride. Sveriges Arbetsterapeuter följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi håller dig uppdaterad vid eventuella förändringar angående Pride 2020.

För de orter som fortfarande planerar att hålla ett fysiskt firande finns det möjlighet att beställa profilmaterial från oss på Sveriges Arbetsterapeuter. Hör av dig till michael.sahlin@arbetsterapeuterna.se för mer information om Pride och med beställningar senast den 15 juni.