Veckoplanering i kalender – aktivitetsbaserat test av exekutiva funktioner (WCPA-SE)

Pris (inkl. moms och porto)

Medlem:
880 kr
Studentmedlem:
704 kr (ett ex. per person)
Ej medlem:
1760 kr
Språk:
Svenska
Sidor:
Manualen innehåller 178 sidor inklusive bilagor.
Fler publikationer inom
WCPA omslag

Veckoplanering i kalender – aktivitetsbaserat test av exekutiva funktioner (WCPA-SE) är ett kartläggningsinstrument avsett att bedöma exekutiv funktion. MÅNADENS BOK I OKTOBER 2020. Det rabatterade priset är 704 kr inkl. moms och porto (ord. medlemspris 880 kr) och kan ej kombineras med andra rabatter. Gäller enbart medlemmar och med kampanjkod "OKT20".

Veckoplanering i kalender – aktivitetsbaserat test av exekutiva funktioner (WCPA-SE) är en svensk översättning av det amerikanska originalet Weekly Calendar Planning Activity (WCPA) (2015) med Joan Toglia som upphovsrättsinnehavare och AOTA Press som förlag.

WCPA-SE är lämpligt att använda med barn från 12 år och med vuxna som upplever subtila svårigheter på grund av nedsatta exekutiva funktioner. Instrumentet är framtaget för leg.arbetsterapeuter som bedömare.

Testet inbegriper att personen ska följa och organisera en lista med 17–18 aktiviteter (möten och ärenden) som ska skrivas in i en veckokalender, samtidigt som personenska hålla ordning på regler, undvika ”krockar” i kalendern, ha koll på tidsåtgången och hantera distraktioner.

Instrumentet ger information om korrektheten, effektiviteten och tidsåtgången i testutförandet,vilken typ av fel som görs, vilka strategier som används samt personens förmåga till egenkontroll, självgranskning och självrättelse av fel.

Fördelar med WCPA-SE är att det:

  • har ett brett kliniskt tillämpningsområde,
  • har olika anpassningar för olika målgrupper och åldrar,
  • är lätt att ta med och kan användas på samma sätt i alla miljöer,
  • ger en objektiv poängsättning,
  • har alternativa formulär för uppföljande bedömning,
  • kan användas för planering och utvärdering av intervention, och
  • finns normdata att jämföra med (åldrarna 16 till 94 år).

Denna manual beskriver WCPA-SE:s administrerings- och bedömningsprocess, tolkning och analys av resultat samt genomförd och pågående forskning på instrumentet. Den innehåller även flera fallbeskrivningar och övningsexempel, konverteringstabeller (normdata) samt instrumentets alla formulär.

Bilagor (formulär) i pdf-filer för utskrift

Med hjälp av ett lösenord som finns på omslagets insida i den inköpta manualen, kan du ladda ner och skriva ut en pdf-filer av instrumentets olika bilagor (formulär) (se bif. dokument ovan). När det gäller bilaga A-C är det viktigt att du först väljer aktuell aktivitetslista resp. bedömningsformulär. Tänk även på att det är lämpligt att skriva ut enkelsidigt av de flesta formulären.

Utgivningsår

2017

ISBN

978-91-87837-43-2

WCPA omslag

Författare

Originalförfattare: Joan Toglia vid Mercy Collage i USA, Översättning och bearbetning till svenska (version 1.0/2017): Gunnel Janeslätt, Marie Donlau & Kajsa Lidström Holmqvist.