Om BankID

För att logga in på Min sida som medlem använder du BankID. BankID beställer du hos din internetbank. Du kan logga in antingen med mobilt BankID eller BankID på kort eller fil.

Mobilt BankID

Mobilt BankID sparas i din mobiltelefon eller surfplatta. Det gör bland annat att du kan använda din mobila enhet som en fristående “säkerhetsdosa” när du behöver legitimera dig på internet, även om du surfar på en dator.

Du kan skaffa mobilt BankID genom din bank. För att beställa ett mobilt BankID måste du ha ett svenskt personnummer. De olika bankerna som ger BankID ställer även krav på den som ansöker, till exempel att man är folkbokförd i Sverige och en nedre åldersgräns. Exakt hur du beställer ett mobilt BankID skiljer sig åt mellan olika banker. Du kan läsa mer på din banks webbsida.

Tänk på att du behöver installera BankID-appen innan du kan beställa ett BankID.

Läs om hur du kommer igång med mobilt BankID.

Hur gör jag om jag får problem med med mitt mobila BankID?

BankID på fil och kort

BankID på fil lagras i din dator. Du hämtar BankID på fil via din internetbank. För att kunna hämta BankID på fil behöver du också BankID säkerhetsprogram.

Läs om hur du kommer igång med BankID på fil.

BankID på kort är ett BankID som lagras på ett smart kort, ett plastkort med ett chip.
Alla kort som har ett BankID har BankID-logotypen präglad på kortet. Du behöver också ha en kortläsare från din bank och ladda ner och installera BankID säkerhetsprogram på din dator.

Läs om hur du kommer igång med BankID på kort.

Jag kan inte skaffa BankID, vad gör jag då?

Om du exempelvis inte har svenskt personnummer, har skyddad identitet eller av någon annan anledning inte kan eller vill skaffa BankID, kan du inte se de sidor på arbetsterapeuterna.se som kräver inloggning. Vi kan dock hjälpa dig med det som ligger bakom inloggning: