Om BankID

Som medlem i Sveriges  Arbetsterapeuter kan använda BankID för att logga in på "Min sida". Vi erbjuder både mobilt BankID och BankID på kort och du beställer ditt BankID hos din internetbank.

Varför BankID?

Vi använder oss av BankID för en trygg och säker inloggning. BankID är en e-legitimation som du använder för att identifiera dig på internet, till exempel hos din bank, hos Försäkringskassan eller CSN.

Hur skaffar jag mobilt BankID?

Mobilt BankID sparas i din mobiltelefon eller surfplatta. Det gör bland annat att du kan använda din mobila enhet som en fristående “säkerhetsdosa” när du behöver legitimera dig på internet, även om du surfar på en dator.

Du kan skaffa mobilt BankID genom din bank. För att beställa ett mobilt BankID måste du ha ett svenskt personnummer. De olika bankerna som ger BankID ställer även krav på den som ansöker, till exempel att man är folkbokförd i Sverige och en nedre åldersgräns. Exakt hur du beställer ett mobilt BankID skiljer sig åt mellan olika banker. Du kan läsa mer på din banks webbsida.

Tänk på att du behöver installera BankID appen innan du kan beställa ett BankID.

Läs om hur du kommer igång med mobilt BankID.

Jag har problem med mitt mobila BankID. Vad gör jag?

Hur skaffar jag BankID på kort?

BankID på kort består av ett BankID som är lagrat på ett smartkort, det vill säga ett plastkort av kreditkortstyp.  För att kunna använda BankID på kort behöver du också en kortläsare som ansluts med kabel till din dator. Din bank förser dig med både kort och kortläsare. Till ditt BankID på kort får du också en PIN, som är en sifferkombination du skriver in när du använder ditt BankID. Läs om hur du kommer igång med BankID på kort.

Jag kan inte skaffa BankID, vad gör jag då?

Om du exempelvis inte har svenskt personnummer, har skyddad identitet eller av någon annan anledning inte kan eller vill skaffa BankID, så kan du inte se sidor på arbetsterapeuterna.se som kräver inloggning. Vi kan dock hjälpa dig med det som ligger bakom inloggning: