Engagemangsdagarna (student)

Tid:
2023-10-14 11:00 – 2023-10-15 15:30
Plats:
Sveriges Arbetsterapeuters kansli, Nacka, Stockholm
Målgrupp:
Student

Är du nyfiken på att vara med och bestämma vilka frågor vi driver? Och vilka aktiviteter vi arrangerar? Sveriges Arbetsterapeuter består av medlemmarna och redan som student är du med och påverkar. Tillsammans har vi kraft och gör skillnad. Och vi vill alltid bli fler!

Engagemangsdagarna är till för dig som är arbetsterapeutstudent och nyfiken på ett engagemang inom Sveriges Arbetsterapeutstudenter. Under två intensiva dagar får du träffa styrelsen, vår panel av yrkesverksamma arbetsterapeuter och studenter från andra delar av landet. Dessutom får du ta del av två inspirerande föreläsningar med Mika Levin-Smeds och Charlotte Ohlson.

Målet med dagarna är att du ska få koll på hur du kan vara med och påverka! Att vara engagerad hos oss ska vara roligt, utvecklande och meriterande. Som engagerad får du kunskap i och erfarenheter av facklig verksamhet, utbildningsfrågor och arbetsterapiyrket. Samtidigt får du tillgång till ett stort nätverk av studenter och yrkesverksamma från hela landet. Det kan bli en stor tillgång i yrkeslivet.

Från varje utbildningsort har tre studentmedlemmar möjlighet att åka på Engagemangsdagarna. Sveriges Arbetsterapeuter står för mat, boende och resekostnader.

Tveka inte att anmäla ditt intresse för Engagemangsdagarna 2023 senast 11 september. Mejla studentansvarig Hanna Svensson, hanna.svensson@arbetsterapeuterna.se 

Varmt välkommen till två fullspäckade, utvecklande och inspirerande dagar! 

 

Mika Levin-Smeds: Vad tusan gör en arbetsterapeut?

Mika Levin-Smeds bor i Norrköping tillsammans med fru och hund. Tog examen på Linköpings Universitet 2013. Jobbar just nu som kvalitetsutvecklare/MAR på Ansvar och Omsorg AB. Jag är ledamot i förbundsstyrelsen, sitter med i redaktionsrådet och driver Arbetsterapismedjan.

Jag har drivs av en nyfikenhet och en strävan av att utveckla verksamheterna jag arbetar inom. Forskning, nyheter och evidensbaserad praktik är vad som håller mig på tå och vad jag vet att vi som arbetsterapeuter har möjlighet att uppnå i vår yrkesvardag.

Min föreläsning kommer att handla om vad tusan vi arbetsterapeuter gör. Där jag försöker sätta arbetsterapi i en svensk kontext och inspirera till hur vi tillsammans kan utveckla arbetsterapin.

 

Charlotte Ohlson: Livets berg- och dalbana

Charlotte Ohlson är sommelier, coach och en uppskattad föreläsare. Hon fick ett nytt perspektiv på livet efter en svår olycka 2007 som gjorde henne rullstolsburen.

Charlotte arbetar som jobbcoach och föreläsare. I hennes föreläsning Livets berg- och dalbana får vi följa med på hennes resa från att överleva till att faktiskt börja leva. En rehabilitering där hon fick lära sig allt ifrån att duscha och klä på sig själv till att klara vardagens bestyr som småbarnsmamma.

Med värme, öppenhet och humor delar hon med sig av sina erfarenheter. "Jag vill avdramatisera och på ett lättsamt sätt dela med mig av min kunskap. Våra värderingar och fördomar återspeglas i vårt sätt att förhålla oss till varandra. Vi blir rädda för att säga eller göra fel, kanske tom kränka! Jag vill få dem som lyssnar att se människan bakom funktionsnedsättningen"