Hitta till förbundets kansli

Sveriges Arbetsterapeuters kansli finns i ett rött tegelhus från 1986 som heter Akademikerhuset. Det ligger på Planiavägen i Nacka, sydost om Stockholm.

Besöksadress: Planiavägen 13, Nacka
Postadress: Box 760, 131 24 Nacka

Med kollektivtrafik

Lättast att ta sig till Planiavägen är med buss eftersom Saltsjöbanan är avstängd från Slussen till Henriksdal. Glöm inte att köpa en biljett innan du stiger på bussen. SL har en app där du enkelt köper biljett och visar upp för chauffören. På sl.se finns också en praktisk reseplanerare så att du kan planera resa.

Slussen byggs om

Just nu pågår en stor ombyggnation av Slussen, så när du ska ta en buss till kansliet går du via en tillfällig trappa från Södermalmstorg ner till bussterminalen. Det är väl skyltat om du kommer med t-bana till Slussen.

Vilka bussar ska jag åka med?

Ta en av bussarna 409, 410, 413, 414, 420 eller 422 och stig av vid Nacka Station. Väl framme på Nacka station går du till vänster och svänger efter stationshuset höger genom tunneln under järnvägen. När du kommer ur tunneln har du Elgiganten på höger sida. Fortsätt rakt fram tills du kommer till en rondell. Det röda tegelhuset på andra sidan gatan till vänster är Akademikerhuset. Gå runt huset till huvudentrén.

Du kan också ta buss 401 eller 403 och stiga av vid hållplats Nysätravägen (dessa bussar går inte lika ofta). Från Nysätravägen följer du Planiavägen ner mot Planiavägen 13. Det röda tegelhuset finns innan rondellen på höger sida.

Med bil

Norrifrån

  • Kommer du norrifrån genom stan ska du köra via Slussen mot Nacka.
  • Fortsätt mot Danvikstull, över Danviksbron och förbi rödljusen ut på Värmdövägen.
  • Lägg dig i högerfilen vid första avfarten och sväng höger i rondellen mot Älta (väg 260). I nästa rondell kör du vänster mot Älta.
  • Du passerar rakt fram i ytterligare två rondeller och när du kommer till nästa rondell kör du höger mot Älta.
  • Du är nu på Planiavägen och det röda tegelhuset på vänster sida är Akademikerhuset.

Söderifrån

  • Om du kommer söderifrån på E4/E20 ska du svänga av mot Nynäshamn (väg 73) och Gustavsberg (väg 222).
  • Följ väg 222 mot Gustavsberg genom tunneln.
  • Sväng av och följ väg 260 mot Älta.
  • Du svänger höger i första rondellen, kör rakt fram i ytterligare två rondeller och när du kommer till nästa rondell kör du höger mot Älta.
  • Du är nu på Planiavägen och det röda tegelhuset på vänster sida är Akademikerhuset.

Parkering

Sveriges Arbetsterapeuter har ett antal reserverade parkeringsplatser utanför kansliet till sitt förfogande. Kommer du med bil parkerar du på utmärkta platser och sedan skriver du in bilens registreringsnummer i liggaren i foajen vid huvudentrén. Skulle det bli en kontroll av parkeringsbolaget och ditt registreringsnummer inte finns i liggaren riskerar du parkeringsböter. Parkeringen är kostnadsfri för våra gäster.

Välkommen till oss!