Arbetsterapins dag 2024

Den 27 oktober varje år är det Arbetsterapins dag och World Occupational Therapy Day. Det är dagen då arbetsterapeuter världen över samlas kring professionen och gör olika aktiviteter i syfte att stärka gemenskapen och uppmärksamma värdet av arbetsterapi. Eftersom vår dag i år infaller på en söndag så har vi i år valt att fira redan på FN-dagen den 24 oktober och temat är "mänskliga rättigheter".

Arbetsterapins dag och World OT Day

Den 27 oktober varje år är det Arbetsterapins dag och World Occupational Therapy Day. Det är dagen då arbetsterapeuter världen över samlas kring professionen och gör olika aktiviteter i syfte att stärka gemenskapen och uppmärksamma värdet av arbetsterapi. Eftersom vår dag i år infaller på en söndag så har vi i år valt att fira redan på FN-dagen den 24 oktober och temat är "mänskliga rättigheter". Om ni i kretsen vill fira den 27 oktober går det givetvis bra!

Aktiviteter – fira dagen!

Passa på att göra något kul på din arbetsplats eller på en medlemsträff som kretsen bjuder in till. Ät tårta, ordna med digital fika och dela erfarenheter – stort som smått, dina/era behov och förutsättningar styr.

Medlemsträffar

Många kretsar och studentorganisationen brukar ordna inspirerande medlemsträffar för att uppmärksamma Arbetsterapins dag. Särskild information med stöd och tips för både fysiska och digitala träffar skickas till krets- och studentstyrelserna. Håll utkik efter en inbjudan eller hör av dig direkt till din kretsordförande respektive lokala studentstyrelse om var det planeras någon central aktivitet i din krets eller på din utbildningsort.

Material för utskrift

Förbundet vill verka för en hållbar utveckling, både miljömässigt och ekonomiskt. Därför erbjuds utskriftsanpassade filer som enkelt går att skriva ut på en vanlig skrivare istället för trycksaker och frakt. Gå till webbutiken och välj kategorin Om arbetsterapi. Här hittar du affischer, informationsblad och broschyrer som passar bra för att informera om yrket för de som behöver veta mer.

Vårt medlemsvärvande material går både att beställa och ladda ner. Välj kategorin Medlemsvärvning i webbutiken så hittar du materialet.

World OT Day

 WFOT:s webbplats kommer finnas kampanjmaterial att ladda ner för 2024. Temat och materialet kan användas året runt för att uppmärksamma vikten och värdet av arbetsterapi.

Här kan du titta på vårt frukostwebbinarium från 2023

Spola fram till 2:30, då startar webbinariet.

Fridas tackhälsning

Hólmfríður Ásbjarnardóttirs, Årets arbetsterapeutstudent 2023, tackhälsning, som vi av tekniska skäl tyvärr inte kunde dela live under webbinariet.