Canadian Occupational Performance Measure (COPM)

Pris (inkl. moms och porto)

Medlem:
350 kr
Studentmedlem:
350 kr (ett ex. per person)
Ej medlem:
350 kr
Språk:
Svenska
Sidor:
60
Fler publikationer inom

COPM är ett individualiserat instrument som är utformat i syfte att upptäcka förändringar i en klients självrapporterade aktivitetsutförande över tid. COPM är tänkt att användas vid början av en kontakt för att sätta mål och upprepas efter en lämplig tid för att fastställa förändring och resultat.

Denna svenska version i sin femte upplaga är en översättning och bearbetning av originalet Canadian Occupational Performance Measure (COPM), 5th ed. 2014 av Mary Law, Sue Baptiste, Anne Carswell, Mary Ann McColl, Helene J. Polatajko och Nancy Pollock.

COPM har uppmärksammats över hela världen och anses vara guldstandarden för bedömning av aktivitetsutförande inom klinisk verksamhet.

Manualen och formuläret har nu, i och med den femte upplagan, fått ett helt nytt format. COPM har dessutom en engelskspråkig webbsida – www.thecopm.ca – som ger stöd för användare, publicerar ny forskning och ger exempel på användning av COPM i praktiken. På webbsidan kan man också läsa om en del speciella kliniska tillämpningar (advanced applications) då särskild försiktighet och hänsyn bör tas.

Formulär

Med hjälp av ett lösenord som finns på sidan 5 i manualen kan du ladda ner och skriva ut en lösenordsskyddad pdf-fil av formuläret. OBS! Skriv ut formuläret som dubbelsidigt.

Utgivningsår

2016

Samma pris för alla

Instrumentet kostar 350 kronor (inkl. moms och porto) för alla. För COPM gäller alltså ingen särskild medlems- eller studentrabatt.