Hoppa till innehåll

Canadian Occupational Performance Measure (COPM)

Författare
Sveriges Arbetsterapeuter

COPM manual 2016Denna svenska version i sin femte upplaga är en översättning och bearbetning av originalet Canadian Occupational Performance Measure (COPM), 5th ed. 2014 av Mary Law, Sue Baptiste, Anne Carswell, Mary Ann McColl, Helene J. Polatajko och Nancy Pollock.

COPM är ett individualiserat instrument som är utformat i syfte att upptäcka förändringar i en klients självrapporterade aktivitetsutförande över tid. COPM är tänkt att användas vid början av en kontakt för att sätta mål och upprepas efter en lämplig tid för att fastställa förändring och resultat.

Instrumentet har uppmärksammats över hela världen och anses vara guldstandarden för bedömning av aktivitetsutförande inom klinisk verksamhet.

Manualen och formuläret har nu, i och med den femte upplagan, fått ett helt nytt format. COPM har dessutom en engelskspråkig webbsida – www.thecopm.ca – som ger stöd för användare, publicerar ny forskning och ger exempel på användning av COPM i praktiken. På webbsidan kan man också läsa om en del speciella kliniska tillämpningar (advanced applications) då särskild försiktighet och hänsyn bör tas.

Formulär

Med hjälp av ett lösenord som finns på sidan 5 i manualen kan du ladda ner och skriva ut en lösenordsskyddad pdf-fil av formuläret. OBS! Skriv ut formuläret som dubbelsidigt.

Språk

Svenska

Sidor

60

Pris

350 kronor (inkl. moms och porto) för alla.
För COPM gäller således ingen särskild medlems- eller studentrabatt.

Beställningsansvarig:

 

Telefon: 08-507 488 00


Uppdaterad: 2017-05-03

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.