Artiklar 2023

”Alla vårdcentraler borde ha en arbetsterapeut!”

16 november 2023

Orden är Catrin Knutssons. Nyligen utsågs hon till Årets arbetsterapeut för sitt arbete med att utveckla arbetsterapin i primärvården i Skåne. Hon brinner för jämlik vård och tycker att det borde finnas en nationell styrning för vilka professioner som ska finnas på en vårdcentral.

Läs mer

Lär dig mer om smärta

16 november 2023

En femtedel av alla vuxna i Sverige lever med långvarig smärta och i princip alla arbetsterapeuter som jobbar inom hälso- och sjukvården träffar dem i sin kliniska vardag – på rehabmottagningar, vårdcentraler, äldreboenden och specialistmottagningar.

Läs mer

Kärlek & kaos

26 oktober 2023

PORTRÄTT. Att få Linus förändrade allt för Monica Bergenek. Vardagen med ett barn med flerfunktionsnedsättning är tuff och krävande. Men bjuder också på många skratt.

Läs mer

Arbetsterapi in i det sista

26 oktober 2023

Att jobba som arbetsterapeut i palliativ vård är inget konstigt. Tvärtom går det hand i hand med yrkets kärna: att stötta människor i görande. Ibland har man bara lite mindre tid på sig. Det säger Maria Nilsson, specialistarbetsterapeut i ASIH.

Läs mer

Aktiv – men på nytt sätt

26 oktober 2023

REPORTAGE. Jonas Strand har levt halva sitt liv med hjärntumör. Sedan i somras stöttar specialistarbetsterapeuten Maria Nilsson på ASIH till aktivitet i såväl skog som bilverkstad.

Läs mer

10 döbra kulturtips

26 oktober 2023

Få saker är så fulla av liv som döden. Här tipsar vi om kultur som får en att stanna upp. Kanske gråta och inte minst skratta. Helt enkelt kultur värd att checka in, innan du checkar ut.

Läs mer

Våga fråga!

26 oktober 2023

REPORTAGE. Birgitta Lundgren Pierre och Christina Andersson vill att arbetsterapeuter tar större plats inom suicidpreventionen – oavsett var de jobbar.

Läs mer

Covid-19 men 2023

26 oktober 2023

Pandemin. Många av oss har lagt den bakom oss, men för andra sätter covid fortfarande käppar i hjulet för att komma tillbaka till jobbet.

Läs mer

Kämpar vidare

26 oktober 2023

REPORTAGE. Postcovid har tvingat Anna-Lena att hitta nya sätt att arbeta. Arbetsterapeuten Siri-Li har varit en ovärderlig hjälp på vägen.

Läs mer

Allas rätt till aktivitet

26 oktober 2023

LEDAREN. ”Även om förslaget om anmälningsplikt fortfarande är under utredning, tänker vi som förbund fortsätta att vara tydliga med var vi står.”

Läs mer