Artiklar 2021

en verktygslåda med aktiViteteR

15 december 2021

Är virtual reality ersättaren till de försvunna vävstolarna? Årets arbetsterapeutstudenter Stina Nordinge och Caroline Lager träffar Gittan Johansson, som arbetar med innovativ teknik inom arbetsterapi, i ett försök att besvara frågan.

Läs mer

Ledare: Ett starkt förbund

15 december 2021

”Att vara ett starkt förbund i ständig utveckling kräver även att vi är flexibla och hela tiden redo att ompröva vad vi tror att vi vet.”

Läs mer

Vind i håret släpper loss livslusten

15 december 2021

I Vellinge kommun tänker man nytt och har öppnat Sveriges första demensby för att hålla minnena vid liv längre.

Läs mer

Hjärnan behöver också en schyst arbetsmiljö

15 december 2021

När man talar om ergonomi tänker många på fysisk belastning och bra arbetsställningar, men ergonomi handlar lika mycket om hur arbetsmiljön påverkar det mentala. Att räkna bort hjärnan ur leken kan bli en dyr historia för både arbetsgivare och anställda.

Läs mer

Hemma i två världar

15 december 2021

Meena Cerha växte upp på barnhem i Indien. Jobbade som lärare tills kärleken tog henne till Sverige. Efter många år i hemtjänsten är hon nu nyexad arbetsterapeut.

Läs mer

Porträtt: Cirkeln sluts

27 oktober 2021

Han var nere för räkning och blev utförsäkrad. Nu har truckföraren Magnus Bergman bytt yrke och stöttar andra. Som arbetsterapeut.

Läs mer

Hudfärgsdiskriminering kryper in under skinnet

27 oktober 2021

De flesta fördömer öppen rasism, hat och grova kränkningar. Men den strukturella rasismen – den som sitter i väggarna, inbakad i våra normer – är ofta omedveten, svår att se och mycket svårare att prata om. Men rasism existerar, också hos oss.

Läs mer

”Jag har mycket mer att ge”

27 oktober 2021

Ida Kåhlin kandiderar till förbundsordförande. Nu tittar hon i backspegeln och spanar in i framtiden.

Läs mer

Ledare: Praktik och teori måste vara i balans

27 oktober 2021

”De avvägningar som arbetsterapeuter och andra legitimerade professionsutövare gör varje dag kräver en interaktion mellan hand, hjärta OCH huvud.”

Läs mer

Läkande aktivitet

08 september 2021

Långa sjukskrivningar, uppgivenhet, ensamhet och isolering. Anledningarna till att patienterna kommer till Humlamadens Rehab är många, men behandlingsresultatet detsamma. En väg tillbaka till livet.

Läs mer