Artiklar 2020

Ledare: Mål: Full delaktighet

09 december 2022

"Vi är bra på att utveckla individuella stöd och lösningar, men vår kunskap och kompetens skulle i mycket högre utsträckning kunna användas i samhällsplanering och i utveckling av produkter och tjänster."

Läs mer

Ledare: Läge för lönelyft

09 december 2022

Det är inte rimligt att vi år efter år hör till dem som går back på vårt yrkesval, samtidigt som efterfrågan på vår kompetens ökar och ekonomisk lönsamhet och övriga vinster med att anställa arbetsterapeuter blir tydliga inom allt fler områden.

Läs mer

Mitt jobb: Lätta hjärnskador, men komplex rehab

09 december 2022

Anette Liljegren är arbetsterapeut på Neuro- och rehabmedicinska kliniken på Universitetssjukhuset Örebro. Här finns hur mycket arbete som helst. Att klämma in en halvtimme för intervju är nästan omöjligt.

Läs mer

Erfaren debutant

18 december 2020

Arbetsterapeuten Anna Agrell har skrivit ända sedan hon var liten och rimmade med sin mormor – nu har hon givit ut sin första roman.

Läs mer

”Skamligt att spara på de mest utsatta”

14 december 2020

Under hösten beslutade Region Stockholm att avskaffa högkostnadsskyddet för tekniska hjälpmedel och samtidigt infördes avgifter på bland annat elrullstolar (500 kronor per år) och fotbäddar. Därtill övergick ett flertal hjälpmedel till att bli egenansvar.

Läs mer

Mitt jobb: På väg mot nya goda möten

11 december 2020

Anpassade aktiviteter i hemmet, kognition, handträning och så att förskriva och prova ut hjälpmedel. Ingrid Markström har jobbat inom hemrehabiliteringen i Norrtälje sedan 2012 och tycker det är oändligt kul!

Läs mer

Egenansvar oroar

11 december 2020

Fler hjälpmedel har blivit egenansvar i Region Stockholm. Ronja Nordström tycker att beslutet är fattat på felaktiga grunder.

Läs mer

”Tyngdtäcken hjälper många”

11 december 2020

Arbetsterapeuter inom barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm är oroade för negativa effekter av regionens beslut att stoppa förskrivningen av tyngdtäcken.

Läs mer

”Rådet har en ensidig syn på forskning”

11 december 2020

Orden räcker inte riktigt till för arbetsterapeuten Bodil Ekholm när hon ska beskriva sin reaktion på att MTP-rådet har avrått regionerna från att förskriva och subventionera tyngdtäcken. Chockad. Knäckt. Arg. Bedrövad.

Läs mer

Under ytan

11 december 2020

Familj och karriär fanns inte på kartan. Migränen hade ett ­alltför starkt grepp om livet. I dag plockar Malin Östblom lego efter sina sjuåringar. Hon har ett jobb hon älskar. Att ta emot hjälp har varit nyckeln.

Läs mer