Artiklar 2021

Debatt kring subventionering av tyngdtäcken

18 februari 2021

Överläkare Mats Adler kritiserar MTP-rådets beslut att avråda Sveriges regioner från att subventionera tyngdtäcken. Scrolla ner för MTP-rådets replik ”Patienterna blir förlorarna när evidensen brister” samt Mats Adlers slutreplik: ”Knappast ’best practice’ att bortse från subjektivt förbättrad sömn”.

Läs mer

Studenter rustas för teamarbete

12 februari 2021

Studenterna på den kliniska undervisningsmottagningen på Wetterhälsan i Jönköping visar vägen för hur framtidens interprofessionella teamarbete kan gå till.

Läs mer

Teknik i delaktighetens tjänst

12 februari 2021

Det finns oändliga möjligheter att använda qr-koder, säger Christina Bergbom, arbetsterapeut på Diabasens dagliga verksamhet i Lund. Målet är att deltagarna ska hänga med i samhällsutvecklingen och bli mer delaktiga.

Läs mer

Livet efter pandemin – en framtidsspaning

12 februari 2021

Pandemin har förändrat vardagen för många människor – men vad kommer efter den? Vilka nya vanor behåller vi? Vilka gamla beteenden tar vi tillbaka? Och vilka är de stora framtidsutmaningarna i samhället? I det här temat spanar vi på vad som väntar runt hörnet – efter att våren, värmen och vaccinerna förhoppningsvis har fått smittalen att droppa.

Läs mer

Tar ingen skit

12 februari 2021

Åsa Strahlemo föddes med allvarliga missbildningar på alla ryggkotor, men det har inte stoppat henne. Sedan unga år har hon tagit fajten för alla människors lika värde och rättigheter.

Läs mer

Ledare: Nytt år, nya tag

12 februari 2021

”Med en hög anslutningsgrad ökar vår trovärdighet och vi kan rusta oss ännu bättre för vårt arbete med att driva arbetsterapeuternas professions- och arbetslivsrelaterade frågor.”

Läs mer