Artiklar 2021

Vid sidan om blev mer och mer

04 juni 2021

Det var en slump att Rebecka Segelstad blev företagare, men det visade sig vara hennes grej. Snart blev uppdragen för många och hon anställde sin första konsult. I dag har Segelstads Rehab ett tjugotal anställda, mestadels arbetsterapeuter.

Läs mer

Vad funkar bäst vid postcovid? Teamwork!

27 maj 2021

Allt fler lider av långvariga neurologiska symtom och kognitiva besvär efter covid-19. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping valde man tidigt att styra om resurserna och erbjuda dem behandling genom en multidisciplinär postcovidmottagning.

Läs mer

Tänk irl även digitalt

27 maj 2021

”Är det där en gammal hand?”, ”Du har fryst” och ”Funkar min mick?” har blivit standardfraser. Men hur får man till ett riktigt bra digitalt jobbmöte? Tidskriften frågade Jens Edlund, docent i talkommunikation vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.

Läs mer

Två nya händer & ny bättre vardag

27 maj 2021

I december förra året gjordes den första dubbla handtransplantationen i Norden på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. För arbetsterapeuterna Annika Dahlgren och Maria Tenfält handlade det om att hela tiden ligga steget före.

Läs mer

Mitt jobb: Lina brinner för verksamhetsutveckling

27 maj 2021

Lina Karlsson vill alltid göra saker och ting bättre. Rollen som ­sakkunnig arbetsterapeut inom habiliteringen i Region Stockholm ger henne möjlighet att fokusera på kvalitets- och utvecklingsarbete.

Läs mer

Fullt ös!

27 maj 2021

Charlotte Bossen hatar orättvisor. Både som arbetsterapeut och som politiker jobbar hon för förändringar när det gäller helhetssyn och jämlikhet.

Läs mer

Ledare: Rätt lön!

27 maj 2021

”Stor lönespridning innebär inte en garanterad löneutveckling, men den skapar betydligt bättre förutsättningar för en sådan.”

Läs mer

Lek på stort allvar

06 april 2021

Ellen Odéus använder leken som redskap i behandlingen på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. Ett nytt färgsprakande rum utmanar barnens alla sinnen och öppnar för fler möjligheter till bedömning och behandling med aktivitetsperspektiv.

Läs mer

Mitt jobb: Digital visning kortar avstånden

06 april 2021

Avstånden i Västerbottens inland är ständigt närvarande i Sanna Kärrmans arbetsvardag. Med digitala visningsmiljöer av kognitivt stöd blir det enklare att nå ut med habilitering.

Läs mer

Tystnad finns inte på kartan

06 april 2021

Med sin forskning banar Margarita Mondaca vägen för framtidens arbetsterapeuter – de som hon hoppas kommer att bli samhällsförändrare. Möt årets Ingela Petersson Lie-stipendiat.

Läs mer