Artiklar 2019

Ledare: En nyckelkompetens i framtidens nära vård

13 maj 2019

”För mig handlar det inte om att sjukvården ska flytta in i människors hem, utan om en perspektivförskjutning från botande av sjukdom och funktionsnedsättning till skapande av hälsa.”

Läs mer

Jeanette har hittat lugnet

10 maj 2019

Det är mycket lugnare hemma hos familjen Lilja i Sollentuna numera. Föräldrastödsprogrammet Ipsa gav Jeanette Lilja strategier som gjort det lättare att vara en bra förälder.

Läs mer

Tog jobbet i egna händer

10 maj 2019

Två år efter examen startade Aras Hussein eget företag. Han tycker att fler arbetsterapeuter borde göra samma sak.

Läs mer

”Vi vågade ta striden”

10 maj 2019

Under 1970-talet fördes en stenhård organisatorisk kamp inom det som skulle bli Sveriges Arbetsterapeuter. Var det rent av en splittring? Nej, en tid av ny­daning, säger Inga-Britt Lindström, förbundets grundare och mångåriga ordförande. Det var årtiondet då arbetsterapeuterna fick ett eget fackförbund.

Läs mer

Full rulle!

10 maj 2019

När Marit Sundin var tre och ett halvt år var hon tvungen att amputera båda benen efter en lastbilsolycka. Men det har inte begränsat henne – redan som tonåring tog hon fem alpina VM-guld.

Läs mer

Han bearbetar alla våra sinnen

28 mars 2019

Jonatan Hedetoft öppnar upp för svåra ämnen genom sin design som väcker känslor och bygger broar för samtal – om bland annat psykisk ohälsa.

Läs mer

Ledare: Dags att uppvärdera lärandet i vardagen

28 mars 2019

”Ett lärande i vardagen kräver tid, inte bara genom luft i schemat utan som en återkommande och planerad aktivitet.”

Läs mer

Skapar rum för kreativitet

28 mars 2019

Med regelbundna mellanrum träffas arbetsterapeuter i Göteborg i ett nätverk för kreativa aktiviteter. De utbyter tankar, idéer och inte minst konkreta aktiviteter. Tillsammans stärker de skapandets plats i arbetsterapin.

Läs mer

Sällsynt envis

25 mars 2019

För 37 år sedan föddes Elisabeth Wallenius dotter Cecilia med Aperts syndrom, sedan dess är ingenting sig likt.

Läs mer

Ledare: Lön för mödan

13 februari 2019

”Det är orimligt att vår lön inte motsvarar den samhällsnytta vi gör – varje dag, varje vecka, varje år. Arbetsterapeuter ­bidrar till ett jämlikt och hållbart samhälle och vi ska lönesättas därefter.”

Läs mer