Artiklar 2020

Digital kickstart

28 maj 2020

Coronapandemin blev startskottet för ett försök med digitala hembesök i Östersunds kommun. Tidsåtgången nästan halverades, miljöbelastningen minskade när bilresorna försvann – och inte minst var såväl arbetsterapeuter som medborgare väldigt nöjda.

Läs mer

Nytt rehabteam på Sahlgrenska

28 maj 2020

Sedan ett par veckor arbetar Alice Hagman på en intermediärvårdsavdelning för covid­patienter på Mölndals sjukhus i ­Göteborg.

Läs mer

Stolt same

28 maj 2020

Arbetsterapeuten Mats Nilsson har känt in på skinnet hur ”lapphat” och ensamt slit påverkar renskötande samer. I dag använder han sina egna svåra erfarenheter för att förhindra mobbning och skam – och för att rädda liv.

Läs mer

Åter i bussarong

28 maj 2020

När coronakrisen slog till fick Carina Nilsson mindre att göra i sin borgmästarroll och tog chansen att göra comeback som arbetsterapeut i Malmö kommun.

Läs mer

Inget går på rutin

28 maj 2020

Johanna Claesson har vant sig vid att rutinerna ständigt förändras på grund av coronaviruset. Som ensam arbetsterapeut bemannar hon två vårdcentraler i Rosengård i Malmö och gör bedömningar från dag till dag vilka hembesök hon ska göra.

Läs mer

Campus på nätet

28 maj 2020

Mer eller mindre på dagen gick Jönköping University över till undervisning på distans. Det gick förvånansvärt lätt.

Läs mer

Covid stoppade Malins inhopp

28 maj 2020

Arbetsterapeuten Malin Einarsson på Danderyds sjukhus skulle hoppa in som assisterande undersköterska, men hann bara göra två pass. Sedan däckade hon i covid-19.

Läs mer

Ledare: Rehab-rusta nu!

28 maj 2020

"Framflyttad eller utebliven rehabilitering kommer att slå hårt mot enskilda individer och anhöriga, men också kraftigt belasta samhällsekonomin."

Läs mer

Masken – både skydd och hinder

26 maj 2020

Skyddsrock och visir tillhör numera Karin Strands vardag. På Skånes universitetssjukhus i Lund har hon vant sig vid nya rutiner de senaste månaderna.

Läs mer

Tryggare på iva än i matbutiken

26 maj 2020

När tidskriften i mitten av mars talade med Ingrid Berggren på Karolinska universitetssjukhuset beskrev hon situationen som lugnet före stormen. Två veckor senare skriver hon i ett mejl att covid-patienterna börjat strömma in.

Läs mer