Artiklar 2020

En oas då livet sviktar

02 november 2020

Alla invånare i Hässleholms kommun kan dygnet runt vända sig till Stöttecenter om det är skakigt i måendet. Följ med till en verksamhet med en unik profil.

Läs mer

Naturen – all inclusive

27 oktober 2020

Det viktigaste när Therese Rosenkvist startade Häng med oss ut var aktivitet och naturupplevelser på var och ens villkor. Projektet har gett deltagare och personal inom socialpsykiatrin möjlighet att växa och se nya sidor av varandra.

Läs mer

Mitt jobb: ”Viktigt att alla får vara sig själva”

20 oktober 2020

Jag har tur, säger Eva-Lena Rindahl. Som ensam arbetsterapeut på Attendo Solskiftets äldreboende i Åkersberga hinner hon lära känna varenda en av de 36 personerna som bor där.

Läs mer

Nu har Mike fått upp farten

20 oktober 2020

Efter att bara ha suttit hemma i åratal har Sammaprojektet gjort det möjligt för Mike Litskog att bryta sin passivitet. Snart är han klar med grundskolan och sen väntar gymnasiestudier.

Läs mer

Stöd på väg mot arbete

20 oktober 2020

Unga i Nynäshamn som står långt från arbetsmarknaden kan numera få ett sammanhållet stöd på väg mot arbete och studier. I Sammaprojektet sluter ett helt team upp kring deltagarna.

Läs mer

Dags att vara efterklok

20 oktober 2020

Coronapandemin har satt ljuset på hur viktig vardagen är för oss alla. Men hur ska den se ut och vad ska vi ta med oss i det nya normala?

Läs mer

Upptäcktsresande

20 oktober 2020

Både som arbetsterapeut och som konstnär utforskar Kristina Levén tillvarons stora frågor.

Läs mer

Kraftsamla för jämlik hjälpmedelsförsörjning!

16 oktober 2020

Sveriges Arbetsterapeuter är mycket oroade över de nedskärningar som nu planeras och genomförs i hjälpmedelsbudgetar runt om i Sverige. Förbundet har nu därför antagit ett ställningstagande för en jämlik och hållbar hjälpmedelsförsörjning.

Läs mer

Karin Strands loggbok

10 september 2020

Arbetsterapeut Karin Strand skriver med egna ord om coronans framfart på akuten på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Läs mer

”Vårdförloppet går lite fortare”

09 september 2020

Personer som drabbats av svår covid-19 har ett stort behov av rehab efter tiden på iva. På Danderyds sjukhus, högspecialiserad rehabilitering i slutenvård, tog man tidigt fram ett vårdprogram. Specialistarbetsterapeut Emma Bergendahl sitter med i kunskapsgruppen bakom vårdprogrammet.

Läs mer