Artiklar 2020

Erfaren debutant

18 december 2020

Arbetsterapeuten Anna Agrell har skrivit ända sedan hon var liten och rimmade med sin mormor – nu har hon givit ut sin första roman.

Läs mer

”Skamligt att spara på de mest utsatta”

14 december 2020

Under hösten beslutade Region Stockholm att avskaffa högkostnadsskyddet för tekniska hjälpmedel och samtidigt infördes avgifter på bland annat elrullstolar (500 kronor per år) och fotbäddar. Därtill övergick ett flertal hjälpmedel till att bli egenansvar.

Läs mer

Mitt jobb: På väg mot nya goda möten

11 december 2020

Anpassade aktiviteter i hemmet, kognition, handträning och så att förskriva och prova ut hjälpmedel. Ingrid Markström har jobbat inom hemrehabiliteringen i Norrtälje sedan 2012 och tycker det är oändligt kul!

Läs mer

Egenansvar oroar

11 december 2020

Fler hjälpmedel har blivit egenansvar i Region Stockholm. Ronja Nordström tycker att beslutet är fattat på felaktiga grunder.

Läs mer

”Tyngdtäcken hjälper många”

11 december 2020

Arbetsterapeuter inom barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm är oroade för negativa effekter av regionens beslut att stoppa förskrivningen av tyngdtäcken.

Läs mer

”Rådet har en ensidig syn på forskning”

11 december 2020

Orden räcker inte riktigt till för arbetsterapeuten Bodil Ekholm när hon ska beskriva sin reaktion på att MTP-rådet har avrått regionerna från att förskriva och subventionera tyngdtäcken. Chockad. Knäckt. Arg. Bedrövad.

Läs mer

Under ytan

11 december 2020

Familj och karriär fanns inte på kartan. Migränen hade ett ­alltför starkt grepp om livet. I dag plockar Malin Östblom lego efter sina sjuåringar. Hon har ett jobb hon älskar. Att ta emot hjälp har varit nyckeln.

Läs mer

Ledare: Vad är kunskap?

11 december 2020

”Nationella riktlinjer behövs inom hjälpmedelsområdet, men de ska vara baserade på vetenskap OCH beprövad erfarenhet.”

Läs mer

En oas då livet sviktar

02 november 2020

Alla invånare i Hässleholms kommun kan dygnet runt vända sig till Stöttecenter om det är skakigt i måendet. Följ med till en verksamhet med en unik profil.

Läs mer

Naturen – all inclusive

27 oktober 2020

Det viktigaste när Therese Rosenkvist startade Häng med oss ut var aktivitet och naturupplevelser på var och ens villkor. Projektet har gett deltagare och personal inom socialpsykiatrin möjlighet att växa och se nya sidor av varandra.

Läs mer