Artiklar 2020

Tillit, mod & tid

02 april 2020

Nytänkande är lite som sport. För att bli riktigt bra måste du träna mycket och värma upp innan du sätter igång. Folk som tror på dig och en bra coach skadar inte heller.

Läs mer

Efter ärren

02 april 2020

Sofia Åkerman har blicken riktad framåt. Med sin berättelse "Ärr för livet" vill hon ge ett stöd till unga med självskadebeteende och sig själv en möjlighet att sätta punkt.

Läs mer

Ledare: Mål: Full delaktighet

02 april 2020

"Vi är bra på att utveckla individuella stöd och lösningar, men vår kunskap och kompetens skulle i mycket högre utsträckning kunna användas i samhällsplanering och i utveckling av produkter och tjänster."

Läs mer

Bättre rehab hemma

27 mars 2020

Kortare vårdtider, bättre ekonomi och nöjda patienter. Medicin-Rehabkliniken på Kalix sjukhus var först ut i Norrbotten med sjukhusanknuten hemrehabilitering. Nu följer övriga sjukhus i regionen efter.

Läs mer

”Lugnet före stormen”

18 mars 2020

Hallå där Karin Strand, arbetsterapeut på akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Lund, som just nu förbereder sig för coronapatienter.

Läs mer

Mitt jobb: Lätta hjärnskador, men komplex rehab

04 mars 2020

Anette Liljegren är arbetsterapeut på Neuro- och rehabmedicinska kliniken på Universitetssjukhuset Örebro. Här finns hur mycket arbete som helst. Att klämma in en halvtimme för intervju är nästan omöjligt.

Läs mer

Samvaro på recept?

12 februari 2020

Går det att förskriva social aktivitet? Att ordinera samvaro som medicin? Den frågan ställer sig ett team i Umeå som bestämt sig för att försöka bromsa ensamheten och därmed förbättra hälsan bland äldre i Västerbotten.

Läs mer

Hurdå normal?

12 februari 2020

Aspergerdiagnosen förändrade Paula Tillis liv. Till det bättre.

Läs mer

Vi fångar dig om du faller!

12 februari 2020

Alltför många människor mår dåligt i dag. Men hur gör vi för att bygga ett samhälle där det är lika självklart att ta hand om själen som om kroppen?

Läs mer

Ledare: Läge för lönelyft

12 februari 2020

Det är inte rimligt att vi år efter år hör till dem som går back på vårt yrkesval, samtidigt som efterfrågan på vår kompetens ökar och ekonomisk lönsamhet och övriga vinster med att anställa arbetsterapeuter blir tydliga inom allt fler områden.

Läs mer