Pensionär/passiv medlem

Här är dina förmåner som pensionär och passiv medlem.

De flesta arbetsterapeuter vill fortsätta hänga med i professionsutvecklingen även efter pension. Pensionärmedlemskap kostar bara 240 kr per år, det vill säga 20 kr i månaden.

Ditt fortsatta medlemskap betyder mycket för förbundet – ju fler vi är, desto tyngre väger vår röst i samtalen med arbetsgivarna. Det gör att vi har större möjligheter att påverka lönerna, arbetsmiljön, pensionen och andra villkor – så att alla arbetsterapeuter har ett hållbart arbetsliv med goda utsikter till löne- och kompetensutveckling.

Tidskriften Arbetsterapeuten

Som pensionärsmedlem behåller du din prenumeration av Tidskriften Arbetsterapeuten (ord. pris 530 kr/år).

Akademikerförsäkring

Om du har tecknat försäkringar hos Akademikerförsäkring så fortsätter de att gälla även som pensionärsmedlem. Ordinarie livförsäkring gäller till 67 år och övergår sedan i en Seniorlivförsäkring 1 pbb (46 500 kr) som gäller till du fyller 80 år.

Det går också att ha en Seniorlivförsäkring tillval på 1,5 pbb (69 750 kr) som gäller från 67-75 år med avtrappning 0,125 pbb (5812 kr) per år. Ordinarie olycksfallsförsäkring gäller till 67 år och övergår sedan i en seniorolycksfallsförsäkring som gäller livet ut. Även försäkringen Sjukvård vid olycksfall gäller livet ut. Läs mer på Akademikerförsäkrings webbplats.

Lägenhet i Klövsjö

Nu när du kanske har mer tid över, varför inte passa på att nyttja vår förmån att hyra någon av förbundets lägenheter i Klövsjö? Läs mer om Klövsjö.

Arbetsterapiforum

Känner du fortfarande för att förkovra dig i det senaste inom arbetsterapi? Du kan gå på Arbetsterapiforum den 2-3 april 2019 till samma låga pris som studenter. Läs mer på arbetsterapiforum.se.

Scandinavian Journal of Occupational Therapy (SJOT)

Scandinavian Journal of Occupational Therapy (SJOT) utkommer med sex onlinenummer per år. Som medlem hos oss når du dem genom att logga in på Min sida

Individuellt medlemskap i WFOT

Är du medlem hos oss är du automatiskt medlem i WFOT - World Federation of Occupational Therapists. Genom denna förmån har du möjlighet att engagera dig i din profession på en världsomspännande nivå. Läs mer om det individuella medlemskapet här.

Gå med du också!

Bli medlem