Hoppa till innehåll

Medlemskapet

Sveriges Arbetsterapeuter är den enda fackliga organisationen som kan arbetsterapi. Vi driver nolltolerans mot ohälso­samma arbetsförhållanden och strävar efter målet att du ska få en tryggare, lönsammare och ännu mer utvecklande vardag på jobbet. Gör som de flesta av Sveriges legitimerade arbetsterapeuter – bli medlem i vårt förbund du med!

Någon att luta dig mot 

Vänd dig till oss för personlig rådgivning i allt som rör din lön, anställningsavtal, pension, försäkringar och mycket mer. Är du nyanställd? Ska du ha lönesamtal? Vi ger dig Sveriges bästa lönestatistik för akademiker, Saco Lönesök, så att du kan vässa dina argument. Om du får problem på jobbet finns förbundets ombudsmän till hands för fackligt stöd och förhandlingshjälp. Tryggt, eller hur?

Bra kan alltid bli ännu bättre

Vi tror att du är bra på ditt jobb. Riktigt bra, till och med. Men vi tror också att alla arbetsterapeuter behöver känna att de utvecklas och växer i sin yrkesroll. Som medlem i förbundet är det enkelt att hålla sig uppdaterad om allt som händer i vår spännande bransch. Sju gånger per år får du hem tidskriften Arbetsterapeuten i din brevlåda. Den bjuder på inspirerande reportage, lyfter nya forskningsrön och berättar om senaste nytt inom förbundet. Vill du fördjupa dig ytterligare finns en rad populära kurser och utbildningar att upptäcka. Till förmånligt medlemspris, förstås. Vi anordnar även nätverksträffar där du kan byta erfarenheter med dina kollegor runt om i landet. För vi tror att du har mycket att lära av andra och att andra har mycket att lära av dig. 

Ett försprång i karriären

Som student är det guld värt att vara medlem i Sveriges Arbetsterapeuter. Vi lotsar dig rätt bland alla skrivna och oskrivna lagar i arbetslivet. Vi tipsar om hur du skriver en vinnande ansökan. Vi hjälper dig att slipa argumenten inför din första löneförhandling. Med andra ord: vi informerar, peppar, stöttar, bollar, inspirerar och vägleder. Allt för att du ska få en lärorik studietid och en välbehövlig skjuts in i ditt kommande yrkesliv. Via oss får du dessutom möjlighet att träffa andra studenter och yrkesverksamma från hela landet och bygga ett nätverk för framtiden. 

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.