Nyheter 2023

Maj 2023

Rätt till vård på lika villkor får inte urholkas!

2023-05-25

I dag skriver Sveriges Arbetsterapeuter bland andra organisationer i Dagens Samhälle om hur Tidöavtalets formuleringar inskränker mänskliga rättigheter. "Förslagen står i strid med våra yrkesetiska koder och de etiska riktlinjer som beslutats och tillämpas inom de vårdprofessionella organisationerna sedan lång tid."

Läs mer

Vässa dina kunskaper i höst!

2023-05-24

Vi tycker det är viktigt med kompetensutveckling genom hela yrkeslivet och därför erbjuder Akademin kurser inom många olika områden. Vi har satt ihop ett brett och spännande kursprogram för hösten med kurser både på distans och på vårt kansli i Stockholm. Vad vill du fördjupa dig i?

Läs mer

Överenskommelse om dygnsvila

2023-05-08

AkademikerAlliansen har träffat en tilläggsöverenskommelse med SKR och Sobona om dygnsvila för medarbetare inom kommuner, regioner och kommunala företag.

Läs mer

En hållbar lösning med cirkulär IT

2023-05-02

Nu kan vi med hjälp av Nordway Store bidra till det cirkulära samhället. Här kan du köpa begagnade datorer, smartphones och andra IT-produkter.

Läs mer

Ta hand om din psykiska hälsa med hjälp av ny försäkring!

2023-05-02

Psykisk ohälsa blir allt vanligare och många akademiker mår dåligt på grund av oro, stress, nedstämdhet och depression. Men det många inte vet är att det är bra att göra något åt psykisk ohälsa tidigt – innan det påverkar dig så mycket att du får svårt att arbeta.

Läs mer

MOHO-kampanj med extra medlemsrabatt

2023-05-02

Under hela maj 2023 får du 20 procents extra rabatt på medlemspriset på Akademins tolv MOHO-instrument och på onlinekursen "Introduktion i MOHO-begrepp inför tillämpning av bedömningsinstrument med MOHO som teoretisk grund", som startar den 12 juni.

Läs mer