Trygghet och yrkesgemenskap

Ibland kan man behöva någon att luta sig emot i arbetslivet. Gå med i Sveriges Arbetsterapeuter, förbundet för dig som är legitimerad arbetsterapeut.

Bli medlem!


Sveriges Arbetsterapeuter arbetar för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt jobb – att arbetsmiljön ska vara hälsosam, arbetsorganisationen effektiv, att arbetsterapeutprofessionen utvecklas och att utbildning och kompetens ska löna sig. Vi driver alltså både dina fackliga och professionens intressen!

Facklig rådgivning – en trygghet för dig

Om du behöver facklig rådgivning inför löneförhandlingar, anställningsavtal, pensioner, försäkringar samt hjälp vid varsel och uppsägning kontaktar du vår fackliga rådgivning. Då kommer du alltid direkt till en kvalificerad ombudsman som är expert på lagar, avtal och arbetsterapeuters arbetssituation. 

Lönestatistik och Saco Lönesök

Du som är medlem hittar lönestatistik på Min sida. Den ger dig möjlighet att följa arbetsterapeuters löneutveckling. Lönestatistiken möjliggörs av att våra medlemmar svarar på Sveriges Arbetsterapeuters årliga löneenkät.

Som medlem får du bland annat:
  • förhandlingsstöd om något oväntat har hänt i yrkeslivet
  • rådgivning vid lönerevision
  • lönestatistik som ger dig möjlighet att följa arbetsterapeuters löneutveckling
  • kompetensutveckling i ditt yrke
  • inkomstförsäkring som tillsammans med a-kassa som mest ger 80 procent av din a-kassegrundande lön i ersättning, upp till 50 000 kronor per månad brutto, under ett halvår
Bli medlem!

Medlemskapet

318 kronor per månad. Genom a-kassan kan du få max 14 000 kronor i månaden efter skatt. Med vår inkomstförsäkring, som ingår i ditt medlemskap, kan du få 80 % av din lön i ersättning vid arbetslöshet.