En trygghet i arbetslivet

Sveriges Arbetsterapeuter – en facklig organisation för dig som är legitimerad arbetsterapeut.

Bli medlem!


Ditt fackliga medlemskap är en trygghet i arbetslivet för dig som är legitimerad arbetsterapeut. Facket kan det som handlar om din lön, ditt anställningsavtal, din pension och dina försäkringar. Om det blir diskussioner om organisationsförändringar på din arbetsplats är förbundet en viktig diskussionspartner.

Facklig rådgivning – en trygghet i arbetslivet

Om du behöver facklig rådgivning inför löneförhandlingar, anställningsavtal, pensioner, försäkringar samt hjälp vid varsel och uppsägning kontaktar du vår fackliga rådgivning. Då kommer du alltid direkt till en kvalificerad ombudsman som är expert på lagar, avtal och arbetsterapeuters arbetssituation. 

Lönestatistik och Saco Lönesök

Du som är medlem hittar lönestatistik på Min sida. Den ger dig möjlighet att följa arbetsterapeuters löneutveckling. Lönestatistiken möjliggörs av att våra medlemmar svarar på Sveriges Arbetsterapeuters årliga löneenkät.

Gör som de flesta  av Sveriges legitimerade arbetsterapeuter - bli medlem i vårt förbund. Som medlem får du bland annat:

  • förhandlingsstöd om något oväntat hänt i yrkeslivet
  • facklig rådgivning 
  • lönestatistik som ger dig möjlighet att följa arbetsterapeuters löneutveckling
  • olika medlemsförmåner
  • inkomstförsäkring som tillsammans med a-kassa som mest ger 80 procent av din a-kassegrundande lön i ersättning, upp till 50 000 kronor per månad brutto, under ett halvår
Bli medlem!Medlemskapet

318 kronor per månad. Genom a-kassan kan du få max 14 000 kronor i månaden efter skatt. Med vår inkomstförsäkring, som ingår i ditt medlemskap, kan du få 80 % av din lön i ersättning vid arbetslöshet.