Arbetsterapins dag och #endagpåjobbet

Den 27 oktober är det Arbetsterapins dag och World OT Day. Fira gärna professionen genom att gå på en medlemsträff, dela ut material om arbetsterapi eller visa hur du har det #endagpåjobbet i förbundets sociala medier.

Många kretsar och studentorganisationer brukar ordna olika former av inspirerande medlemsträffar för att uppmärksamma Arbetsterapins dag, i syfte att stärka gemenskapen inom professionen och uppmärksamma värdet av arbetsterapi. Håll utkik efter en inbjudan eller hör av dig till din kretsordförande respektive lokal studentstyrelse om du vill veta om det planeras någon central aktivitet i din krets eller på din utbildningsort.  

Vill du hellre ordna en egen aktivitet och informera om arbetsterapi? Det tryckta material som finns för beställning är informationsbladen för allmänheten om olika områden, till exempel arbetsterapi och smärta, stress och demens. Vi kommer att skicka ut det material som redan finns upptryckt, när det är slut får man skriva ut materialet själv. Det är först till kvarn-principen som gäller. Vi erbjuder utskriftsanpassade filer, som enkelt går att skriva ut på en vanlig skrivare. Även Från den lilla till det livsviktiga  och affischen Arbetsterapi – genom hela livet finns anpassade för egen utskrift.

Orsaken till att vi är mer restriktiva med tryckt material är att förbundet vill verka för en hållbar utveckling, både ekologisk och ekonomisk. Nästa år kommer vi enbart att erbjuda material för egen utskrift.

Beställ material 

Klicka här för att beställa material. Din beställningen ska vara oss tillhanda senast den 30 september. 

Fira hela vecka 43 – World OT Day

För att få mer kraft i budskapet har vi sedan förra 2017 valt att fira Arbetsterapins dag samma dag som World OT Day, vilket är den 27 oktober varje år. Eftersom det är en söndag så väljer ni den dag som passar bäst under vecka 43. På WFOT:s webbplats kan du ladda ner olika typer av material om du vill uppmärksamma World OT Day, till exempel affischer. 

#endagpåjobbet

Är du nyfiken på att se hur andra arbetsterapeuter har det på jobbet? Vill du visa upp hur du själv har det? För att fira Arbetsterapins dag vill förbundet gärna visa upp jobbvardagar runt om i landet – från mottagningen, yogastunden, fikarasten, foppatofflorna – det som får just din jobbvardag att fungera. Eftersom de allra flesta arbetsterapeuter är lediga söndagen den 27 oktober kan vi väl börja redan på måndagen innan! Skicka ett inlägg (en bild eller en film och en kort text) till pontus.wikholm@arbetsterapeuterna.se. Visa hur du har det #endagpåjobbet, eller på utbildningen, så lyfter vi varandra i förbundets sociala medier under hela vecka 43.