Arbetsterapins dag 2022

Årets tema för förbundets frukostwebbinarium den 27 oktober är Arbetsterapeuten – en resurs i den goda och nära vården.

Vi bjuder på inspiration om arbetsterapeutens hälsofrämjande och förebyggande arbete i primärvården, arbetsterapeutisk kompetens i föräldragrupper med fokus på vardagsstress och hälsa samt arbete med vardagsrehabilitering för äldre personer. Vi delar även ut utmärkelsen Årets arbetsterapeut och arbetsterapeutstudent 2022. Varmt välkommen att delta själv eller i grupp den 27 oktober kl. 8.00 till 9.00

Presentatörer:

  • Louise Karlsson, leg. arbetsterapeut & doktorand
  • Dèsirée Passchier, leg. arbetsterapeut
  • Emelie Mälstam, leg. arbetsterapeut MSc & doktorand
  • Susanne Assander, leg. arbetsterapeut & doktorand

Efter presentationerna samtalar förbundsordförande Ida Kåhlin med Maria Hilberth, enhetschef, vägledning för hälso- och sjukvård, Socialstyrelsen. Ida delar även ut utmärkelserna Årets arbetsterapeut och arbetsterapeutstudent 2022.

Anmäl dig till förbundets frukostwebbinarium

Om Arbetsterapins dag och World OT Day

Den 27 oktober varje år är det Arbetsterapins dag och World Occupational Therapy Day. Det är dagen då arbetsterapeuter världen över samlas kring professionen och gör olika aktiviteter i syfte att stärka gemenskapen och uppmärksamma värdet av arbetsterapi.

Aktiviteter – fira dagen!

Passa på att göra något kul på din arbetsplats eller på en medlemsträff som kretsen bjuder in till. Ät tårta, ordna med digital fika och dela erfarenheter – stort som smått, dina/era behov och förutsättningar styr.

Medlemsträffar

Många kretsar och studentorganisationer brukar ordna inspirerande medlemsträffar för att uppmärksamma Arbetsterapins dag. Särskild information med stöd och tips för både fysiska och digitala träffar har skickats till krets- och studentstyrelserna. Håll utkik efter en inbjudan eller hör av dig direkt till din kretsordförande respektive lokala studentstyrelse om var det planeras någon central aktivitet i din krets eller på din utbildningsort.

Material för utskrift

Förbundet vill verka för en hållbar utveckling, både miljömässigt och ekonomiskt. Därför erbjuds utskriftsanpassade filer som enkelt går att skriva ut på en vanlig skrivare istället för trycksaker och frakt. Gå till webbutiken och välj kategorin Om arbetsterapi. Här hittar du affischer, informationsblad och broschyrer som passar bra för att informera om yrket för de som behöver veta mer.

Vårt medlemsvärvande material går både att beställa och ladda ner. Välj kategorin Medlemsvärvning i webbutiken så hittar du materialet.

 

World Occupational Therapy Day 2022

World OT Day

WFOT:s webbplats finns kampanjmaterial att ladda ner för 2022. Temat och materialet kan användas året runt för att uppmärksamma vikten och värdet av arbetsterapi.

Årets tema är Opportunity + Choice = Justice