Arbetsterapins dag 2019

Den 27 oktober är det Arbetsterapins dag och World OT Day. Fira gärna professionen genom att gå på en medlemsträff som kretsen eller Sveriges Arbetsterapeutstudenter ordnar, eller dela ut material om arbetsterapi till den som behöver veta mer.

Många kretsar och studentorganisationer brukar ordna olika former av inspirerande medlemsträffar för att uppmärksamma Arbetsterapins dag, i syfte att stärka gemenskapen inom professionen och uppmärksamma värdet av arbetsterapi. Håll utkik efter en inbjudan eller hör av dig till din kretsordförande respektive lokal studentstyrelse om du vill veta om det planeras någon central aktivitet i din krets eller på din utbildningsort.  

Vill du hellre ordna en egen aktivitet och informera om arbetsterapi? Det tryckta material som finns för beställning är informationsbladen för allmänheten om olika områden, till exempel arbetsterapi och smärta, stress och demens. Vi kommer att skicka ut det material som redan finns upptryckt, när det är slut får man skriva ut materialet själv. Det är först till kvarn-principen som gäller. Vi erbjuder utskriftsanpassade filer, som enkelt går att skriva ut på en vanlig skrivare. Även Från den lilla till det livsviktiga  och affischen Arbetsterapi – genom hela livet finns anpassade för egen utskrift.

Orsaken till att vi är mer restriktiva med tryckt material är att förbundet vill verka för en hållbar utveckling, både ekologisk och ekonomisk. Nästa år kommer vi enbart att erbjuda material för egen utskrift.

Beställ material 

Klicka här för att beställa material. Din beställningen ska vara oss tillhanda senast den 30 september. 

Fira hela vecka 43!

För att få mer kraft i budskapet har vi sedan förra 2017 valt att fira Arbetsterapins dag samma dag som World OT Day, vilket är den 27 oktober varje år. Eftersom det är en söndag så väljer ni den dag som passar bäst under vecka 43.