Rekordhög anslutningsgrad för studenter

Anslutningsgraden bland studenterna på Sveriges arbetsterapeututbildningar är nu 81 procent, vilket är över 1 100 personer. Det är den högsta andelen studenter vi har uppmätt jämfört med de uppgifter vi har tillgängliga i vår databas.

På två år har andelen studentmedlemmar ökat med 13 procentenheter, från 68 procent 2019 till 81 procent 2021. Studentombudsman Hanna Svensson lyfter de aktiva studentmedlemmarnas arbete och de senaste årens strategiska arbete med medlemsfrågor.

– Vi har gjort stora satsningar på studentmedlemmarna och sänkt medlemsavgiften till bara 200 kronor under hela grundutbildningen. Speciellt hoppas jag att studenterna märker av vår kursutveckling, exempelvis Akademins helt nya onlinekurs Dags för yrkeslivet. För att studenterna ska få ytterligare en skjuts i starten av det livslånga lärandet delar vi därtill ut en värdecheck på 500 kronor på Akademins kurser till alla examensstudenter.

Tack vare er medlemmar fortsätter vi att stå starkt i arbetet för bättre villkor för alla arbetsterapeuter. Stort tack för förtroendet!