Ny version av "Veckoplanering i kalender (WCPA-SE)"

Omslag WCPA-SE

Nu kan du köpa en ny reviderad version av kartläggningsinstrument WCPA-SE, som används som ett test för att bedöma personens exekutiva funktioner. Även Akademins onlinekurs i instrumentet har blivit uppdaterad. Nästa kursomgång startar den 1 oktober.

Själva testet inbegriper att personen ska följa och organisera en lista med 17–18 aktiviteter (möten/ärenden) som ska skrivas in i en veckokalender, samtidigt som personen ska hålla ordning på regler, undvika ”krockar” i kalendern, ha koll på tidsåtgången och hantera distraktioner. Det finns olika nivåer och svårighetsgrader av testet. Testet tar ungefär 20-40 minuter att administrera, beroende på vilken nivå som väljs till personen. Det finns även en "kortversion" av instrumentet med 10 aktiviteter som tar ungefär 10–15 minuter att administrera.

WCPA-SE kom till Sverige 2017 och nu fyra år senare finns en ny reviderad version av manualen. Den nya manualen har bearbetade texter och nya referenser. Det finns även ny normdata för instrumentets kortversion med enbart 10 aktiviteter och fallbeskrivningarna har enligt önskemål utvecklats med exempel på journaldokumentation. Instrumentets alla formulär har fått tydligare hänvisning till beskrivande texter i manualen och antalet Frågor och svar har utvecklats med flera nya exempel.

Läs mer och beställ WCPA-SE

Uppdaterad onlinekurs i WCPA-SE

Akademin erbjuder också en onlinekurs i WCPA-SE, som nu har uppdateras utifrån den nya manualen. Nästa kursomgång startar den 1 oktober. Läs mer och anmäl dig till kursen

Det lönar sig att vara medlem

Som medlem betalar du alltid bara halva priset på Akademins publikationer och kurser och prioriteras alltid vid kursantagning. Medlemmar betalar 950 kronor för kursen i WCPA-SE inklusive moms och porto (jämför 1 900 kronor för icke medlemmar).

Bli medlem nu!