Maria, vår nya förhandlingschef!

I juli tog Maria Yngvesson över som förhandlingschef på Sveriges Arbetsterapeuter efter Björn Santesson. Men vem är Maria Yngvesson? Vi önskar henne välkommen som ny förhandlingschef och ställer några frågor till henne.

Maria Y
Maria, berätta vem du är och vad du har gjort tidigare?

Jag halkade in på ett bananskal i arbetet som ombudsman. Jag arbetade på myndighet tidigare men eftersom det var arbetsrätt jag tyckte var roligast under min juristutbildning sökte jag jobb som ombudsman på SRAT utan att egentligen veta vad arbetet innebar. Men jag fick jobbet och blev kvar på SRAT i nästan sju år innan jag började på Sveriges Arbetsterapeuter för cirka två år sedan

Vilka är de viktigaste frågorna för dig och dina kollegor på förhandlingsavdelningen just nu?

Nästan alla fackliga frågor är prio. Just nu handlar det mycket om att teckna avtal för ersättningar för att kunna arbeta ikapp efter pandemin. Hand i hand med det går ju arbetsmiljöfrågorna. Vi håller också på att se över utbildningar för våra förtroendevalda i arbetsrätt och arbetsmiljö. Sedan är ju lönefrågor alltid viktiga för våra medlemmar.

Och på lång sikt?

På lång sikt är målet att ha fler förtroendevalda som känner sig trygga, kunniga och självsäkra i sitt uppdrag så att vi kan driva alla de frågor som är viktiga för arbetsterapeuterna både lokalt och centralt.