Digital Pride – för rätten att vara sig själv

Sveriges Arbetsterapeuter deltar varje år i Pridearrangemang för att stödja HBTQ-frågor och allas rätt att älska och vara den de vill. Vårt arbete för ett öppet och jämställt samhälle pausar inte till följd av pandemin, men deltagandet i Pride blir i år digitalt. Pride pågår redan för fullt på olika platser och World Pride infaller 12–22 augusti. Bli en del av digitala Pride!

I stället för att delta i Prideparader och andra fysiska arrangemang genomför vi i år en digital manifestation. Vi har tagit fram en egen Pride-badge som du kan lägga på din profilbild på Facebook. Du kan börja använda badgen redan nu, men vi på förbundet slår ett extra slag för att ha den på plats under World Pride 12–22 augusti.

Läs mer om Pride här och håll dig uppdaterad om hur Pride firas på din ort. De flesta organisatörer har i år valt att fira i digital eller hybrid form, men informationen uppdateras fortlöpande. Vi på Sveriges Arbetsterapeuter är mycket glada över att Pride inte glöms bort under pandemin och tacksamma för alla organisationer som gör detta möjligt. Med detta hoppas vi att Pride kommer att firas runt om i landet - om än till stora delar i digital form!