Se webbinariet om arbetsterapi vid covid-19

Illustration coronavirus. Illustratör: Josefin Herolf
Illustratör: Josefin Herolf

Med uppåt 700 anmälda arbetsterapeuter höll förbundet i går ett livesänt webbinarium på temat arbetsterapi vid covid-19. Nu kan du se sändningen och ta del av presentationerna.

– Coronapandemin har satt oss i en ny och okänd situation. Som profession behöver vi nu på alla sätt vi kan försöka dela de erfarenheter som nu skapas inom olika verksamheter så att vi tillsammans kan bygga upp den kunskaps- och erfarenhetsbank vi behöver för att kunna erbjuda jämlika insatser av hög kvalitet i alla kommuner och regioner. Att förbundets webbinarium lockade så många arbetsterapeuter är verkligen ett kvitto på det stora behov  av erfarenhetsutbyte som nu finns på grund av coronapandemin och det ökade behovet av rehabilitering, säger förbundsordförande Ida Kåhlin. 

Ida Kåhlin inledde och modererade webbinariet och på programmet stod:

 • Arbetsterapi i akut fas
  Therese Lindberg, arbetsterapeut Msc, och Emelie Askaner, arbetsterapeut, Msc, Karolinska universitetssjukhuset​
  Ta del av presentationen (pdf)
 • Socialstyrelsens kunskapsstöd för rehabilitering
  Thomas Lindén, enhetschef Socialstyrelsen
 • Arbetsterapi i kommunal hälso- och sjukvård – en MAR:s erfarenheter i covid-19-tider
  Boel Eklund, MAR Mjölby, Motala, Vadstena, Ödeshög och Boxholms kommun
  Ta del av presentationen (pdf)

– Stort tack till alla som medverkade och till alla som deltog. Nu återstår för oss att fortsätta arbetet med att skapa bra förutsättningar för de rehabiliteringsinsatser som krävs i pandemins fotspår. Vi ska också ta hand om alla de frågor som strömmade in i chatten under webbinariet och som ska få ligga till grund för vår fortsatta utveckling av FAQ om covid-19 på förbundets webb, säger Ida Kåhlin. 

Se webbinariet om arbetsterapi vid covid-19

Vi ber om överseende att ljud- och bildkvaliteten i vissa partier i videon inte är den bästa. Ida Kåhlin inleder cirka 03:30 in i videon.