Nyheter 2020

Januari 2020

Nu är nya lönestatistiken här!

2020-01-20

Ta del av 2019 års lönestatistik i Saco Lönesök och använd den som stöd när du söker nytt jobb, ska ha lönesamtal eller får en ny tjänst eller nya arbetsuppgifter. Ett ovärderligt stöd när du ska prata lön!

Läs mer

Flera fackliga framgångar

2020-01-16

Senaste veckorna har våra centrala och lokala ombudsmän haft förhandlingar som resulterat i skadestånd – i ett par av fallen till förbundet, i ett fall till en enskild medlem och i ett annat till en krets. I ett av ärendena blev förbundets medlem dessutom erbjuden en tillsvidareanställning istället för att bli uppsagd.

Läs mer

Mera rehab i strokevården

2020-01-15

Socialstyrelsen lyfter bland annat rehabilitering och den strukturerade uppföljningen i en ny uppdatering av rekommendationerna i de nationella riktlinjerna för vård vid stroke.

Läs mer

Just nu extra förmånligt medlemserbjudande – bolån från 1,19 %

2020-01-14

Som medlem i Sveriges Arbetsterapeuter har du via samarbetet med Danske Bank alltid tillgång till ett av marknadens bästa bankerbjudanden med kraftig rabatt på hela ditt bolån. Just nu erbjuds medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter bolån till 1,19 % med 1 års bunden ränta oberoende av belåningsgrad.

Läs mer

AkademikerAlliansens yrkanden inför avtalsrörelsen 2020

2020-01-10

Den 9 januari överlämnade AkademikerAlliansen, som Sveriges Arbetsterapeuter ingår i, sina yrkanden inför avtalsrörelsen 2020 till Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, och Sobona. Sobona är de kommunala företagens arbetsgivarorganisation.

Läs mer

Fackligt råd och stöd

2020-01-09

Vad ska jag tänka på inför löneförhandlingen? Kan man få tjänstledigt för att prova på annan tjänst? Jag har blivit varslad, vad innebär det för mig? Kan jag vara kvar som medlem när jag är föräldraledig? Vad ska jag begära i lön efter min vidareutbildning? Ja, frågorna – och fallgroparna – är många. Men, ta det bara lugnt. Vi hjälper dig som medlem med svaren på de knepiga frågorna.

Läs mer

Gilla Jobbet 2020 – anmälan för våren öppen

2020-01-09

Arbetsmiljöeventet Gilla Jobbet är en satsning från arbetsmarknadens parter för att öka kunskaper och engagemang inom arbetsmiljöområdet. Nu kan du anmäla dig till vårens Gilla Jobbet-dagar i Malmö, Göteborg, Sundsvall, Luleå, Växjö och Karlstad. Det är kostnadsfritt att delta.

Läs mer

MVTe – Mötesplats för välfärdsteknologi och e-hälsa

2020-01-08

Den 21–22 januari är det dags för konferensen och mässan MVTe – Mötesplats för välfärdsteknologi och e-hälsa, på Kistamässan i Stockholm. Som medlem i Sveriges Arbetsterapeuter får du en rabatt på 1 000 kr om du anmäler dig senast den 15 januari.

Läs mer

Nytt instrument om levnadsvanor

2020-01-07

Nu kan du ta del av det nya och kostnadsfria självskattningsinstrumentet "Kartläggning av levnadsvanor under aktivitet och stöd i förändringsprocessen", som förbundet har tagit fram i syfte att stödja implementeringen av "Nationella riktlinjer för prevention och behandling vid ohälsosamma levnadsvanor" (Socialstyrelsen, 2018).

Läs mer

Bra start på nya året

2020-01-02

Det blev en bra start på nya året för Sveriges Arbetsterapeuter. På Altingets lista över de mest lästa debatterna inom arbetsmarknadsområdet 2019 hade förbundet med två artiklar. En av dem skriven tillsammans med Sveriges Arbetsterapeutstudenter.

Läs mer

Månadens bok: Etisk kod för arbetsterapeuter

2020-01-02

Nu är det ett år sedan vi lanserade en ny "Etisk kod för arbetsterapeuter", en bok som varje arbetsterapeut bör ha på sin arbetsplats. Det firar vi med att erbjuda 20 % rabatt på medlemspriset och den tryckta versionen under januari 2020 – du köper den för endast 60 kronor.

Läs mer