Vem blir Årets Brobyggare 2020?

Utmärkelsen "Årets Brobyggare" i hälso- och sjukvården, som är ett initiativ från Dagens Medicin tillsammans med Sveriges Arbetsterapeuter bland andra organisationer, syftar till att uppmärksamma vikten av gott samarbete till nytta för patienten. Enskilda personer, team, projekt eller hela arbetsplatser kan nomineras.

Utmärkelsen uppmärksammar och belönar insatser som främjar samverkan mellan olika yrkesgrupper och huvudmän och understryker vikten av teamarbete mellan alla relevanta hälso- och sjukvårdsprofessioner och patienter och närstående.

Enskilda personer såväl som team, projekt eller hela arbetsplatser kan nomineras och nomineringsprocessen är öppen för hälso- och sjukvård i offentlig, privat eller ideell regi. Vinnarna får, förutom ära och diplom, en fortbildningscheck om 30 000 kronor för deltagande i Dagens Medicin Agendas seminarier.

Nominera senast den 31 januari 2020. Priset kommer delas ut den 17 mars på Vårdarenan 2020

Årets Brobyggare är ett initiativ från Dagens Medicin tillsammans med Sveriges Arbetsterapeuter,  Fysioterapeuterna, Sveriges Farmaceuter, SRAT och Sveriges Läkarförbund.