Sveriges Arbetsterapeuter söker en ombudsman

Nu söker vi en central ombudsman för en tillsvidareanställning. Välkommen med din ansökan senast den 20 januari.

Dina arbetsuppgifter

Förhandlargruppens uppdrag är att föra förhandlingar och bevaka anställningsvillkoren för våra medlemmar. Du kommer tjänstgöra i vårt team av fem ombudsmän och självständigt handlägga ärenden och förhandlingar på alla nivåer. Du kommer att vara kansliets kontaktombudsman för ett antal kretsar och utveckla kretsarnas lokala förhandlingsverksamhet. I tjänsten kan det ingå vissa resor. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för strategiska utvecklingsområden och att vara förbundsstyrelsen behjälplig med underlag till beslut.

Eftersom vi är ett litet kansli så innebär tjänsten en stor variation av arbetsuppgifter, du kommer som central ombudsman att vara expert inom dina områden, och likväl bemanna vår medlemsrådgivning och svara på frågor från medlemmar via mejl och telefon. Mycket av arbetet är självständigt och du förväntas kunna hantera dina ärenden på egen hand, men också ingå i arbetsgrupper med andra anställda inom kansliet och ibland även genomföra dragningar för vår förbundsstyrelse. Tillsammans med kollegor kommer du också få hålla kurser för förtroendevalda och medlemmar.

Din profil

Du är självständig och kunnig inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Erfarenhet av förhandlingsarbete är ett krav, har du fördjupad kompetens inom relevant område så är det meriterande. Vi ser gärna att du är prestigelös och sätter lösningar på förhandlingsfrågor i första rummet. Då du kommer hantera människor som befinner sig i svåra situationer, ställs höga krav på din sociala förmåga.

Utbildningskrav

Du har högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område t ex personal- och arbetslivsfrågor, samhällskunskap, juridik eller ekonomi, alternativt har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.

Kompetenskrav

  • Datorvana, trygg i officemiljö
  • Arbetsrättslig kompetens
  • Arbetsmiljörättslig kompetens

Meriterande

Kunskaper kring diskrimineringsfrågor och lagstiftning inom det området.

Arbetslivserfarenhet

Meriterande

Erfarenhet av ombudsmannaarbete eller annat förhandlingsarbete.

Övrigt

Fast månadslön och kollektivavtalade anställningsförmåner. Förbundet tillämpar individuell lönesättning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Välkommen med din ansökan senast den 20 januari. Ange referens "Central ombudsman" i din ansökan. Mejla din ansökan till
bjorn.santesson@arbetsterapeuterna.se

Bifoga CV och personligt brev. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång. Inför rekryteringsarbetet har förbundet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.

Kontaktinformation

Om Sveriges Arbetsterapeuter

Sveriges Arbetsterapeuter är ett professionsförbund inom Saco. Vi bevakar, utvecklar och kommunicerar arbetsterapeuters viktiga insats i samhället. Vi har cirka 10 000 medlemmar och majoriteten är verksamma inom vårdsektorn. Förbundet arbetar aktivt med att kombinera professionsutveckling och villkorsfrågor för att uppnå de visioner som förbundets demokratiskt valda organ satt upp. För att stötta förbundets verksamhet har vi ett kansli bestående av 22 medarbetare, i funktionella lokaler intill Sickla köpkvarter.