Nu lanseras Sacopodden

Sacopodden är en podd om politik och aktuella samhällsfrågor med en facklig twist. I podden diskuteras hur vi utvecklar och förbättrar arbetsliv och yrkesutövning för Sveriges akademiker.

Avsnitten kommer att handla om allt från din rätt att vara dig själv på jobbet till hur din anställning tryggas. Podden gästas av experter, forskare och politiker. Programledare är Gina Bayoumi. 

Första avsnittet, som släpps den 10 september, handlar om rätten att vara sig själv på jobbet. Ingen ska behöva gå till jobbet och ha ont i magen för att de är rädda för att utsättas för påhopp, diskriminering eller gliringar som beror på att man inte är normen. Det är allas ansvar att stävja diskriminering och vardagsrasism på jobbet.

Tillsammans med Marianne Rundström, Kitimbwa Sabuni och Maja Rajs reder Saco ut vad som är okej att säga och inte säga på jobbet. Samtalet utgår från de tre vanligaste formerna av diskriminering såsom ålder, kön och etnisk bakgrund.

Du hittar poddavsnitten på saco.se/sacopodden, i Itunes och på andra ställen där poddar finns. Ett nytt avsnitt släpps varannan tisdag.