"Jag fick många aha-upplevelser"

Degen Abraham gick Akademins Ha koll-kurs i förra veckan och tycker att det var värdefullt att få träffa andra arbetsterapeuter, för gemenskapen men också för att få tips och råd.

Den 10–11 oktober var det kurs i interventionsmetoden ”Ha Koll”. Vi fångade en av deltagarna, Degen Abraham, leg. arbetsterapeut vid Capio psykiatri i Jakobsberg, för att höra vad han tycker om kursen.

– Kursen är jättebra! Jag får många aha-upplevelser och inser att jag kan använda metoden på de patienter jag redan har. Det var bra att få träffa andra arbetsterapeuter som kanske redan använder metoden och få tips och råd. Jag gillade att vi fick arbeta med olika konkreta exempel.

Kan du rekommendera andra att gå kursen?

– Absolut, det kan jag! Dels för att det är en bra kurs, men det är som sagt också väldigt värdefullt att träffa andra inom olika verksamheter och från olika platser. Många av oss arbetsterapeuter arbetar ensamma. 

Kort om kursen Ha koll

Målgruppen för kursen är leg. arbetsterapeuter som arbetar med vuxna personer som har bristande tidshantering och organisationsförmåga. Efter avslutad kurs blir deltagarna certifierade gruppledare. Akademin kommer att ge Ha koll-kurser även 2020, den 24–25 februari och den 7–8 september. Håll utkik i våra kanaler!

I samband med kursen lanserade Akademin nya versioner av Ha koll och ATMS-S, vilka båda ingår som kurslitteratur om man går kursen men som går att köpa och använda även utan kurs.