Är du Sveriges Arbetsterapeuters nya förhandlingschef?

Är du en positiv person som är drivande, strukturerad och har ett genuint medlemsengagemang? Har du lätt för att samarbeta, se förbättringar och utvecklingsmöjligheter? Att ta stort eget ansvar är naturligt för dig samtidigt som du är en coachande chef och kollega som hjälper omgivningen. Du för med dig arbetsglädje och lust att utveckla, även med små medel.

Om tjänsten och vårt erbjudande

Vill du få erfarenhet av varierande arbetsuppgifter i en organisation där det händer mycket? Kom till oss!

Arbetet som förhandlingschef är i många delar självständigt samtidigt som du kommer att leda ett arbetslag av förhandlare och övriga specialister. Du kommer organisatoriskt att ingå i vår ledningsgrupp och rapportera till kanslichefen.

Som förhandlingschef hos oss har du ett helhetsansvar där du är den som ansvarar för förbundets förhandlingsverksamhet. Du är föredragande inför förbundsstyrelsen inom ditt område och har personalansvar för förhandlargruppen om cirka fem personer. Du är även operativ som förhandlare och hanterar ärenden från början till slut. En viktig arbetsuppgiftsuppgift är att representera förbundet i avtalsfrågor i externa sammanhang och fackliga samverkansorgan.

I dina arbetsuppgifter ingår vidare att ge råd och stöd i arbetslivsfrågor (lön, anställningsvillkor, försäkrings- och pensionsfrågor, arbetsorganisation och arbetsmiljö) till medlemmar som kontaktar oss via vår medlemsrådgivning. I arbetsuppgifterna ingår också att stödja, utbilda och coacha lokala företrädare i arbetslivsfrågor. Att företräda medlemmar i olika frågor gentemot arbetsgivare är förstås också en viktig uppgift som förhandlare.

Vi söker dig som har en akademisk examen, erfarenhet av personalfrågor och arbetsrätt och ett stort intresse för arbetsmarknadsfrågor. Du ska tycka om att arbeta med människor, vara service- och samarbetsinriktad. Du är trygg i din förmåga att lösa problem, har gott omdöme och god pedagogisk förmåga. Du har dessutom lätt för att tala inför grupp, engagera och övertyga. Erfarenhet som chef eller ledare samt intresse för frågor som rör hälso- och sjukvård är meriterande liksom erfarenhet från arbete i en ideell organisation eller förening.

Om förbundet

Sveriges Arbetsterapeuter är professions- och fackförbundet för legitimerade arbetsterapeuter och för dem som studerar till arbetsterapeut. Vi har cirka 10 000 medlemmar, varav 1 000 är studentmedlemmar på åtta universitet och högskolor. Sveriges Arbetsterapeuter är ett av Saco:s 23 förbund. Kansliet med drygt 20 medarbetare finns i Akademikerhuset i Nacka, 10 minuter från Slussen i Stockholm.

Vår stora tillgång är att vi arbetar tillsammans, har höga ambitioner och ständigt vill utveckla vårt arbete. Vi erbjuder dig tillsvidareanställning i en kreativ och utvecklande miljö med engagerade och bidragande medarbetare och goda anställningsvillkor; självklart har vi kollektivavtal.

Kontakt

För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta:

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV till malin.nordstrand@arbetsterapeuterna.se senast den 30 april. Vi kommer att efterfråga referenspersoner som kan styrka dina erfarenheter. Intervjuerna kan komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång.

Inför rekryteringsarbetet har förbundet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.