Karriär

Vad vill du jobba med? Det valet är inte gjort för att du har utbildat dig till arbetsterapeut. Kanske är du fortfarande osäker? Kanske ändrar du dig mitt i livet och vill hitta ett nytt sätt att använda din arbetsterapeutiska kompetens?

Våra medlemmar arbetar inom primärvård och skola, på sjukhus och inom äldreomsorg, de är specialister, rehabkoordinatorer, medicinskt ansvariga för rehabilitering (MAR), chefer, bostadsanpassningshandläggare och säljare. Och mycket mer. Det tycker vi är bra. Arbetsterapeutisk kompetens behövs på många områden i arbetslivet. Oavsett var du jobbar och vilken tjänst du har, så är förbundet din naturliga hemvist.

Fortbildning

I ditt medlemskap ingår förmånliga priser på vårt omfattande kursutbud som du hittar i vår akademi. Förbundet har dessutom en specialistutbildning som du som medlem går kostnadsfritt.

Du kan också utbilda dig vidare och läsa magister eller master på avancerad nivå på lärosätena.

Skulle du bli en bra ledare?

Ja, vi tror det. Du som arbetsterapeut har den helhetssyn och förmåga som är viktig för att skapa engagemang och delaktig när man leder andra. Det gör arbetsterapeuter särskilt lämpade att ha ledande befattningar. Många arbetsterapeuter har tjänster där ledarskap och utveckling ingår, exempelvis MAR, rehabkoordinatorer, utvecklingsledare. Andra har mer formella chefsroller, med budget- och personalansvar. Läs mer om varför du passar som chef.

Kontakt

Kanske behöver du hjälp att bolla dina funderingar om karriär? Hittar du inte det stöd du behöver här på webben så finns vår fackliga rådgivning som kan hjälpa till i karriärfrågor.

Gå med du också!

Bli medlem