Att hantera fatigue (2016)

Pris:
Gratis
Språk:
Svenska
Sidor:
Olika typer av material
Fler publikationer inom
Omslag Fatigue

Det här materialet är utformat så att du som arbetsterapeut ska kunna hålla en sex-veckors kurs för att lära andra att hantera fatigue i sin vardag.

Fatigue Management är ett verktyg för arbetsterapeuter som arbetar med personer som upplever trötthet i relation till kronisk sjukdom. Denna manual innehåller information för att starta och genomföra en sex-veckors kurs om hur man kan hantera denna form av trötthet i sin vardag. Manualen innehåller hur man steg för steg kan planera kursen och rekrytera deltagare genom att göra förintervjuer. Manualen innehåller också de presentationer med utvidgat innehåll som du behöver som kursledare och kopior till deltagarna.

Fatigue Managment har utvecklats av författarna Tanya L Packer, Nicky Brink, Adele Sauriol (1995). Översättning och bearbetning gjordes 2017 av Eva Månsson Lexell, docent i arbetsterapi och Lena Haglund, docent i arbetsterapi.

Ladda ner materialet gratis

Som medlem hittar du manualen med tillhörande presentationer och handouts på Min sida.

Är du inte medlem behöver du ett lösenord till nedladdningssidan.
Kontakta kurser@arbetsterapeuterna.se

Omslag Fatigue

Fatigue Managment har blivit The Packer Managing Fatigue Program

The Packer Managing Fatigue Program är en arbetsterapeutisk metod som utvecklats i Kanada av Tanya Packer. För att bli en certifierad ”Packer Managing Fatigue Program Clinician” och därmed få tillgång till det uppdaterade materialet behöver du skapa en licens på hemsidan PACKER MANAGING FATIGUE (thinkselfmanagement.ca) och göra en onlinekurs på engelska. Det är en svensk manual under utveckling och den planeras att bli klar under 2023. I samband med att den svenska manualen lanseras kommer manualen och onlinekursen till Fatigue Managment – En sexveckorskurs för att läras sig hantera fatigue i sin vardag att tas bort. Vi planerar att kunna erbjuda svenska arbetsterapeuter en utbildning i Packer Managing Fatigue Program. Följ oss i sociala medier för mer information.