Frukostwebbinarium på Arbetsterapins dag

En pojke, en kvinna och en äldre dam
Tid:
2021-10-27 08:00 – 2021-10-27 09:00
Plats:
Digitalt

Se webbinariet En vardag i balans under hela livet – så bidrar arbetsterapeuter till att främja psykisk hälsa för alla i alla åldrar i efterhand. 

Den psykiska hälsan är en aktuell fråga och insatser för att främja psykisk hälsa lyfts bland annat i SKR:s Kraftsamling psykisk hälsa och i God och nära vårds betänkande Rätt stöd till psykisk hälsa. Webbinariet kommer att fokusera på hur arbetsterapeuter i olika verksamheter och på olika sätt kan främja den psykiska hälsan för olika grupper.

På webbinariet medverkar Kristina Orban, Dr.med.vet., universitetsadjunkt, Lunds universitet, Mona Eklund, seniorprofessor i arbetsterapi, Lunds universitet, Erika Johansson, Med.dr, Umeå universitet samt Ida Kåhlin, förbundsordförande.

Ida samtalar även med Ing-Marie Wieselgren, projektchef uppdrag psykisk hälsa, SKR, om vad som görs inom den nu pågående kraftsamlingen för psykisk hälsa och hur det hänger ihop med arbetsterapi.

I samband med webbinariet delar vi också ut utmärkelsen Årets arbetsterapeut och arbetsterapeutstudent 2021. Vid utdelningen medverkar Marina Carlsson, förbundsordförande Personskadeförbundet RTP samt Åsa Strahlemo, förbundsordförande DHR.

En pojke, en kvinna och en äldre dam