Sveriges Arbetsterapeutstudenters Engagemangsdag 2021

Tid:
2021-10-09 08:00 – 2021-10-09 11:30
Plats:
Online,
Målgrupp:
Student

Är du nyfiken på att vara med och bestämma vilka frågor vi driver? Och vilka aktiviteter vi arrangerar? Sveriges Arbetsterapeuter består av medlemmarna och redan som student är du med och påverkar. Tillsammans har vi kraft och gör skillnad. Och vi vill alltid bli fler!

Engagemangsdagen är till för dig som är student och nyfiken på ett engagemang inom Sveriges Arbetsterapeutstudenter. Under några intensiva timmar får du träffa styrelsen, studenter från andra delar av landet, ta del av information om förbundet och av en inspirerande föreläsning med Anna Lindskog (leg. arbetsterapeut, sexolog och doktorand) om att finna sin egen väg – från student till doktorand och ansvarig för forskningsprojekt om sexuell hälsa inom rättspsykiatrin.

Målet med dagen är att du ska få koll på hur du kan vara med och påverka! Att vara engagerad hos oss ska vara roligt, utvecklande och meriterande. Som engagerad får du kunskap i och erfarenheter av facklig verksamhet, utbildningsfrågor och arbetsterapiyrket. Samtidigt får du tillgång till ett stort nätverk av studenter och yrkesverksamma från hela landet. Det kan bli en stor tillgång i yrkeslivet.

Tveka inte att anmäla dig till Engagemangsdagen 2021! Anmäl dig senast 4 oktober genom att mejla studentombudsman Hanna Svensson, hanna.svensson@arbetsterapeuterna.se 

Varmt välkommen till en fullspäckad, utvecklande och inspirerande förmiddag!  

-----------

Årets inspirationsföreläsare:

Anna Lindskog

Leg. arbetsterapeut | master i sexologi | Rättspsykiatriska Regionkliniken

Doktorand | FoU Kronoberg | Sahlgrenska akademin, institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Göteborgs universitet

Hur kan en göra för att finna sig egen väg - från student till doktorand och ansvarig för forskningsprojekt om sexuell hälsa inom rättspsykiatrin 

Anna delar med sig om sina tankar kring varför och hur arbetsterapeuter kan arbeta med sexualitet och sexuell hälsa – men också om sin personliga resa om att finna sin egen väg.

Anna brukar föreläsa bland annat om "Sex - räknas det som en meningsfull aktivitet inom arbetsterapi?" - för borde inte vi arbetsterapeuter ha en lika vanlig roll när det gäller interventioner vid sexuella aktivitetsproblem som vid exempelvis svårigheter med påklädning eller matlagning? Många av oss kan känna att vi saknar kunskap och redskap från vår grundutbildning för att kunna arbeta i frågan.

Anna har arbetat som arbetsterapeut sedan 2006 och har arbetat mestadels inom psykiatrin. Anna har en master i sexologi och arbetar vid Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö. Sedan januari i år är hon doktorand vid FoU Kronoberg och Göteborgs universitet med ett forskningsprojekt om sexuell hälsa inom rättspsykiatrin.

Sveriges Arbetsterapeutstudenter har under flera år arbetat för att få in perspektiv på sexuell hälsa som en obligatorisk del av grundutbildningen.