Ida Kåhlin, förbundsordförande

Med önskan om en fin sommar

Sommarens dörr står på glänt och med den kommer förhoppningsvis lite efterlängtad ledighet. Även om grönskan utanför fönstret delvis döljs av orosmoln på grund av det pågående kriget i Europa, hoppas jag att ni alla kommer få en sommar med välbehövlig vila och möjlighet att fylla på energidepåerna.

I orostider som de vi nu befinner oss i kan kamper som vi försöker vinna i vårt professionsfackliga arbete te sig ganska futtiga. Men vid en närmare eftertanke så är det i situationer som dessa viktigare än någonsin att vi, både som en del av fackföreningsrörelsen och som profession, står upp för de demokratiska grundvalarna om alla människors lika rättigheter och möjligheter, om inflytande och inkludering och om delaktighet och hälsa.

Jag är så stolt över det arbete som alla Sveriges arbetsterapeuter utför varje dag. Oavsett var du utför ditt arbete och vilken titel du har så bidrar du till att få människors vardag att fungera och att liv ska kunna levas. Det är fantastiska insatser som leder till en jämlik och hållbar samhällsutveckling. För mig är det en ära att företräda er!

Jag vill också passa på att tacka dig för att du väljer att vara medlem i Sveriges Arbetsterapeuter. Det bidrar till att stärka vår röst och vårt arbete med att visa värdet av arbetsterapi och driva nolltolerans mot ett ohälsosamt arbetsliv. Tillsammans gör vi skillnad.

Med önskan om en fin sommar,

Ida Kåhlin, förbundsordförande