Ida Kåhlin
Foto: Anders Warne

"Jag vill önska er alla fina dagar, en god jul och ett gott nytt år"

Det är ett minst sagt ovanligt år som går mot sitt slut. Coronapandemin slog ner som en bomb i början av mars och påverkar sedan dess oss alla, både privat och i vår yrkesutövning. Många är vi som hoppades och trodde att detta skulle vara över framåt jul- och nyårshelgerna – att vi då skulle få njuta av att umgås med nära och kära och göra allt det som vi vanligen brukar göra, på det sätt vi är vana vid. Nu blev det inte så.

Pandemins andra våg har slagit till med full kraft och drabbat hela landet på ett sätt som vi inte såg i våras. Runt om i Sverige mobiliseras just nu för att klara att leverera den hälso- och sjukvård som personer som drabbats att covid-19 och deras anhöriga behöver. Samtidigt byggs den vård- och rehabiliteringsskuld som pandemin skapat på allt mer.

Jag vill rikta mitt varmaste tack och beundran till er alla arbetsterapeuter som just nu gör ovärderliga insatser för att rehabilitering och arbetsterapi ska kunna erbjudas till alla de som behöver det, trots dessa ovanliga förutsättningar. Jag vill också tacka er lärare och forskare vid våra lärosäten som trots distansläge och restriktioner kämpar med att säkerställa en god kvalitet vid grundutbildningen så att vi får fler arbetsterapeuter till svensk hälso- och sjukvård. Till alla er arbetsterapeutstudenter vill jag säga – håll i och håll ut, ni är efterlängtade och ni kommer behövas mer än någonsin. Ett avslutande tack vill jag rikta till alla er som har ett lokalt eller centralt förtroendeuppdrag inom förbundet. Ni gör ett fantastiskt jobb med att visa värdet av arbetsterapi och driva nolltolerans mot ett ohälsosamt arbetsliv. Tack!

Det kommer bli en ovanlig jul, men den kommer. Jag vill önska er alla fina dagar, en god jul och ett gott nytt år.

Ida Kåhlin
Förbundsordförande

Årets julgåva går till Musikhjälpen

Årets julgåva skänker Sveriges Arbetsterapeuter till Musikhjälpen under temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”, sverigesradio.se/musikhjalpen.