Hoppa till innehåll

Jobba utomlands

Är du intresserad av att pröva dina vingar i ett annat land? Alla Sveriges arbetsterapeututbildningar är godkända av världsorganisationen WFOT vilket innebär att du är välkvalificerad, även utomlands.

I olika länder gäller olika regler. Gemensamt för många länder är att det krävs validering av din legitimation, språkkunskaper och vissa kompletteringar för att få utöva arbetsterapeutyrket med din svenska utbildning. WFOT gör regelbundet en sammanställning av medlemsländernas valideringssystem och regler. Du kan hitta sammanställningen här (engelska).

Har du frågor och vill diskutera med andra arbetsterapeuter gällande arbete utomlands? Registrera din användare på OTION.org. OTION är ett internationellt diskussionsforum för arbetsterapeuter från hela världen. 

www.arbetautomlands.se finns många bra generella tips och checklistor för arbete i utlandet. Sajten är användbar oavsett vad du vill jobba med. 

Är du arbetsterapeut med en utländsk examen som vill arbeta i Sverige? Då finns all information du behöver här (engelska). 

Ansvarig för sida:

Vera Songer 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikatör

E-post:
Uppdaterad: 2018-02-06

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.